Home FOTO GALERİ ATATÜRK STADYUMU MEYDANI VE YAKIN ÇEVRESİ ÇALIŞMA GRUBU’NDAN BÜYÜKŞEHİR’E UYARI…

ATATÜRK STADYUMU MEYDANI VE YAKIN ÇEVRESİ ÇALIŞMA GRUBU’NDAN BÜYÜKŞEHİR’E UYARI…

- Guncellenme Tarihi: 7 Haziran 2017 14:48
7 min read
ATATÜRK STADYUMU MEYDANI VE YAKIN ÇEVRESİ ÇALIŞMA GRUBU’NDAN BÜYÜKŞEHİR’E UYARI… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Atatürk Stadyumu Meydanı ve Yakın Çevresi Çalışma Grubu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Stadyumu Meydanı projesi ile ilgili gelişmeleri basın açıklamasıyla duyurdu.

 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında Çalışma Grubu adına konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, “Üzülerek söylemeliyiz ki şüphelerimiz bizi yanıltmamış; kenti yönetenler güvenilmez yaklaşımlarının somut bir örneğini bu konuda da gözler önüne sermişlerdir” dedi.

 

Başkan Can Şimşek tarafından okunan ve Atatürk Stadyumu Meydanı ve Yakın Çevresi Çalışma Grubu imzası taşıyan basın açıklamasının tam metni aşağıdadır;

 

 

Bursa Kamuoyuna,

 

Atatürk Stadyumu ve yakın çevresinde son yıllarda gerçekleştirilmek istenen yanlış uygulamalara müdahale etmeyi sorumluluk gören kurum ve kişiler olarak, 27 Ocak 2017 tarihinde bir açıklama yapmıştık. Yıllarca akla ziyan birçok projenin deneme tahtası gibi görülen Atatürk Stadyumu ile çevresinin, Şeref Tribünü korunarak festival müzesi oluşturulmasını olumlayan ve şüphelerimiz saklı kalmak kaydı ile kente katkı sağlayacağını belirten bir açıklama yapmıştık.

 

Üzülerek söylemeliyiz ki şüphelerimiz bizi yanıltmamış; kenti yönetenler güvenilmez yaklaşımlarının somut bir örneğini bu konuda da gözler önüne sermişlerdir.

 

Çok değil daha birkaç ay önce “Atatürk Stadyumunu tüm izleri ile yaşatacağız” diyerek, Bursaspor’un yazdığı şampiyonluk destanının adeta sembolüne dönüşen yeşil saha, atletizm pisti ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek Şeref Tribününün kamusal alan olarak kentsel bellekteki izlerini yansıtacağını ilan edenler, edindiğimiz bilgiye göre Şeref Tribününü yıktıktan sonra tekrar inşa etmeme kararı almışlardır.

 

Halka doğruları söylememek konusunda sicili kabarık olanların bu tavrı bizim için şaşırtıcı olmamıştır. 2009 yılından bu yana türlü projeye konu olan bölgede “Bursa’nın stadyumu Atatürk Stadyumudur” söyleminden, “Bursa’ya iki stad yakışır”a; “Bursa’ya yaraşır gerçek bir meydan”dan “tüm izleri ile yaşatacağız” a kadar birbiriyle ilgisi olmayan birçok söz aynı ağızlar tarafından dile getirilmiştir.

 

Son olarak referandum mitingine mekân olması için apar topar inşaat haliyle açılınca Sayın Cumhurbaşkanının sitemlerine maruz kalan Büyükşehir yetkililerinin bir anda böyle bir değişikliğe gitmeleri de tarafımızdan garipsenmemiştir.

 

Ancak bitmiş haliyle kullanıma açılmış olsa Şeref Tribününün altında yer alacağı belirtilen festivaller müzesi, Bursaspor’un Şampiyonluk coşkusu çimlerine işlemiş yeşil sahası ve atletizm pisti ile heyecan uyandıran bir kentsel boşluk olabilecekken; derme çatma inşaat haliyle kullanıma açılıp Cumhurbaşkanından sitem yemenin nasıl bir öngörüsüzlük olduğu anlaşılabilir değildir.

 

 

Atatürk Stadyumu ve yakın çevresi ile ilgili çalışmalar yürüten kişi, kurum ve kuruluşlar olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşları uyarıyoruz:

 

Bursa Kenti sizin kişisel zevklerinize göre inşa edilecek deneme tahtanız değildir. Yeri gelince “Bu şehirde rantı, imarı, yolluğu biz veriyoruz” deyip, yerine göre “emir büyük yerden” diyorsanız “bu kenti biz yönetiyoruz” da diyemezsiniz.

 

Atatürk Stadyumu bizzat sizler tarafından kamuoyuna sunulduğu haliyle uygulanmalı ve Bursa halkı hak ettiği kamusal alanına kavuşmalıdır.

 

Verdiğiniz sözleri tutun ve “Atatürk Stadyumu Meydanı”nı bu kente yakışır ve ilan ettiğiniz şekliyle inşa edin. Bursa halkına daha dürüst olun!

ATATÜRK STADYUMU MEYDANI VE YAKIN ÇEVRESİ ÇALIŞMA GRUBU”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…