Home FOTO GALERİ BTB Başkanı Matlı, büyük ova koruma kararını değerlendirdi…

BTB Başkanı Matlı, büyük ova koruma kararını değerlendirdi…

- Guncellenme Tarihi: 6 Haziran 2017 13:54
2 min read
BTB Başkanı Matlı, büyük ova koruma kararını değerlendirdi… için yorumlar kapalı
0

MATLI: BURSA, İNEGÖL, KARACABEY, YENİŞEHİR OVALARI YOK OLMAKTAN KURTULACAK…

 

BURSA – Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bakanlar Kurulunca Bursa, İnegöl, Karacabey, Yenişehir ovalarının “büyük ova koruma alanı” olarak belirlenmesinden memnuniyet duyduklarını açıkladı.

 

Matlı, aralarında Bursa’dan da 4 ovanın yer aldığı tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla geliştiği 8 ildeki 51 ovanın, büyük ova koruma alanı olarak ilan edildiğini hatırlatırken, “tarım ve hayvancılık açısından önemli bir karar niteliğinde olan bu düzenleme için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

‘Büyük ova koruma alanı’ olarak belirlenen Bursa, İnegöl, Karacabey, Yenişehir ovalarında yılın dört mevsimi tarım imkanının olduğunu belirten Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Ülkemizde her yıl ortalama 50 ile 100 bin hektar arasındaki toprak tarımsal üretimden bir şekilde çıkıyor. Tarımda karşılaşılan ve verimliliği de önemli ölçüde etkileyen çok parçalı yapı ve işletme başına düşen arazi miktarının diğer ülkelere kıyasla küçük olması bazı olumsuzluklar yaratmaktadır. Son düzenleme bu sıkıntıları ortadan kaldıracaktır” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…