Home FOTO GALERİ ENVERDER BURSA ŞUBESİ’NDEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLAMASI…

ENVERDER BURSA ŞUBESİ’NDEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLAMASI…

- Guncellenme Tarihi: 5 Haziran 2017 14:02
4 min read
ENVERDER BURSA ŞUBESİ’NDEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLAMASI… için yorumlar kapalı
0

“TÜRKİYE ÇEVRESEL KAYGILARI ÖNE ÇIKARDI”

Dünya Çevre günü dolayısıyla Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, Türkiye’nin 10 yılı aşkın süredir yürüttüğü Enerji Verimliliği yolculuğunda Çevresel kaygıları öne çıkarmayı başardığını dile getirdi.

BURSA- Enverder Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, 5 Haziran tarihinde kutlanan Dünya Çevre Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Dünya Çevre gününde, bu yıl dünya liderlerinin üzerinde mutabık kalamadığı Paris Anlaşması’ndan giderek uzaklaşılmasına şahit olduğunu vurgulayan Dr. Uysal, “Küresel iklim değişikliği önünde geçen yıl Paris’te ortaya konulan irade geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletler Başkanı Donald Trump’ın geri çekilmesi ile anlamını yitirdi. Dünyanın en fazla karbon salımı üreten iki ülkesi ABD ve Çin bu anlaşmaya taraf olmuyor. Böyle olunca da diğer ülkelerin imzalarının arkasında olması Dünya Çevre yaklaşımı açısından pek bir anlam ifade etmiyor. Türkiye de bu anlaşmaların tarafı olduğu halde bazı çekinceler dile getirmişti ve bu çekincelerinde haklı olduğunu bu günlerde daha iyi görebiliyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ ENERJİDE KENDİNE YETEN BİR ÜLKE OLMAK”

Dr. Uysal mesajında “Ülkemizin giderek artan enerji tüketiminde artık enerjiyi verimli kullanmak ön plana çıktı. Ülkemiz aynı işi daha az enerji kullanarak yapmayı benimsedi, bunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yayınladığı Milli ve Yerli Ulusal Enerji Verimliliği Strateji Belgesi ile pekiştirdi. Artık enerjiyi üretirken, dağıtırken ve tüketirken en verimli araçları kullanmayı hedefliyoruz. Bu da bizim geleceğe dönük olarak daha az çevreyi kirleten daha fazla yenilenebilir kaynaklardan temiz enerji kaynaklarını kullanmamızın önünü açıyor. Bugün için dünyada en hızlı gelişen yenilenebilir Enerji pazarı olarak Türkiye’de çevre bilinci ile birlikte verimli yatırımlar daha da fazla artacak. Hedefimiz enerjide kendi kendine yeten bir ülke olmak” ifadelerine yer verdi.

Çevresel kaygıları dikkate alarak tüketim bilincinin artırılmasının önemine değinen Dr. Uysal ülkemizin bu alanda örnek çalışmalarına devam edeceğini, böylelikle sürdürülebilir büyümenin sağlanacağını söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…