Home FOTO GALERİ MÜSİAD ÜYELERİ GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ…

MÜSİAD ÜYELERİ GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ…

- Guncellenme Tarihi: 4 Haziran 2017 13:20
9 min read
MÜSİAD ÜYELERİ GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ… için yorumlar kapalı
0
  • MUSTAFA GÜRSES: “İSLAM COĞRAFYASININ YEGÂNE UMUDU TÜRKİYE’DİR”

 

BURSA – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi üyeleri, geleneksel olarak düzenlediği iftar programında bir araya geldi.

Merinos AKKM’de gerçekleştirilen programa; Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Çepni, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Orhan Aygün, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, katılımcıların Ramazan ayını kutlayarak, Ramazan’ın İslam dünyasına huzur ve bereket getirmesini diledi.

Mustafa Gürses: “İslam Coğrafyasının Yegâne Umudu Türkiye’dir”

İslam’ın terörle bağdaşlaştırılmasına şiddetle karşı çıkan Mustafa Gürses, MÜSİAD olarak her türlü terör eyleminin karşısında ‘ama’sız duracaklarının altını çizdi. Gürses, “Gerek 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi, gerekse İslam coğrafyasında yaşanan üzücü olaylar bize daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Başta Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere tüm İslam coğrafyasının yegâne umudu Türkiye’dir” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine de dikkat çeken Mustafa Gürses, uzlaşmanın adresinin özgürlükler ve kök değerler olduğunu söyledi. MÜSİAD’ın her zaman bu bilinçle hareket ettiğini ve Türkiye’nin hassasiyetlerine duyarlı bir sivil

toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Gürses, sözlerine şöyle devam etti;

“Biz her zaman ülkemize ve şehrimize nasıl daha fazla katma değer üretiriz bunun peşindeyiz. MÜSİAD olarak gerek ülkemizde, gerekse dünyanın dört bir yanında süren faaliyetlerimiz ve projelerimizle vazifemizi layıkıyla yerine getiriyoruz. Burada MÜSİAD çalışmalarına destek veren tüm kurum, kuruluş ve tüm MÜSİAD ailesine teşekkürlerimi sunuyorum”

“Türk-İslam Hoşgörüsünü Dünyaya Tanıtacak Olan MÜSİAD’dır”

Dünyada ki en kıymetli insanın kul hakkına riayet eden ve ahlaklı insan olduğunun altını çizen Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, MÜSİAD’ın böyle iş adamlarını bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı. İslam’ın algı operasyonlarıyla, dünyada terörle ilişkilendirilmesinden duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Küçük, “Türk-İslam kültürünün hoşgörüsünü, iyiliğini, merhametini dünyaya en iyi tanıtacak olan MÜSİAD’lı iş adamlarıdır” şeklinde konuştu.

 

Böylesine maneviyatı yüksek bir akşamda MÜSİAD ailesiyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, “Ramazan ayı vesilesiyle ülkemizin ve tüm İslam âleminin içinde bulunduğu sıkıntılardan arınmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Ekonomisinin Nabzının Attığı Şehir: Bursa…

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğuna değinen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Geçmiş Dönem MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni de, “Bursa, Türkiye ekonomisinin nabzının attığı adeta ülkemizin kalbi konumundadır. Bizler, Bursa iş dünyası olarak birlik ve

beraberliğimizi daha da artıracağız ki, Bursa kalkınsın, ülkemiz kalkınsın” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının tüm İslam coğrafyasına huzur ve bereket getirmesini dileyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, düzenledikleri iftar programı için MÜSİAD’a teşekkür etti.

5 ayda 50 bin yeni istihdam…

Siyasi ve ekonomik istikrarı siyam ikizi olarak nitelendiren ve kesinlikle ayrılamayacağını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye, kalıcı bir siyasi istikrara adım atmış oldu. Artık iş, bizlere düşmekte. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlayan İstihdam Seferberliğine Bursa olarak 80 bin yeni istihdam sözü verdik ve bu sözü verirken MÜSİAD ailesinin potansiyelini arkamızda hissettik. Hamdolsun ilk beş ayda 50 bin istihdamı sağladık ve sene sonu olmadan bu sözümüzün daha üstüne çıkacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Öte yandan MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen iftar programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…