Home FOTO GALERİ Dündar, Yabancı Öğrencilerle İftar Yaptı

Dündar, Yabancı Öğrencilerle İftar Yaptı

- Guncellenme Tarihi: 4 Haziran 2017 13:04
4 min read
Dündar, Yabancı Öğrencilerle İftar Yaptı için yorumlar kapalı
0
  • Dündar, 41 Ülkeden Öğrencilerle İftar Sofrasında Buluştu

 

Ramazan Ayı ile birlikte her akşam farklı sofrada vatandaşlarla iftar yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu defa Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilmiş en büyük okulu olan Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan yabancı öğrencilerle birlikte orucunu açtı.

 

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 41 farklı ülkeden 73’ü yabancı 164 öğrenci ile iftarda buluştu. Başkan Dündar, iftar sofrasında öğrencilerle sohbet ederken, daha sonra hep birlikte teravih namazı kıldılar.

 

Türkiye’nin proje okullarından biri olan uluslararası lisenin, yalnızca Türkiye değil, tüm İslam coğrafyasına hitap eden çok önemli bir eğitim kurumu olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, Osmangazi Belediyesi’nin en yüksek bütçeli işlerinden birisi. Eğitim alanındaki bu yatırımımız, özellikle Balkan ülkeleri arasında en çok tercih edilen okul oldu. Proje okulu olarak amacımız, yurt dışındaki Müslüman toplulukların eğitimlerine model olmak, kültürel köprüler kurmak ve tecrübe paylaşımında bulunmak” dedi.

 

Farklı ülke, farklı kültür, dil ve renkte çocukların

eğitim gördüğü okulun, hem İslam bilimleri, hem de fen bilimlerinin kombinasyonuyla yetişmiş, tüm dünyada dostluk, barış, kardeşlik ve adaleti tesis edecek, her açıdan donanımlı yöneticiler yetiştirmek olduğunu belirten Başkan Dündar, “Bu yıl ilk kez öğrenci kabul edilen okulda Fen ve Sosyal Bilimler, Uluslararası İmam Hatip Lisesi ve Hafızlık Projesi olmak üzere toplam 3 ayrı alanda eğitim veriliyor. Henüz ilk yılı olmasına rağmen, öğrencilerimizin öğretmenlerinin desteği ile geliştirdiği projelerden 4’ü TÜBİTAK’tan patent almaya hak kazandı. Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, eğitim kalitesiyle özellikle Balkan ülkelerindeki öğrencilerin tercihinde büyük rol oynuyor” dedi.

 

Belediye Başkan Yardımcıları ve MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses ile birlikte okul yemekhanesinde öğrencilerle birlikte iftar yapan Başkan Mustafa Dündar, okul Müdürü Mehmet Türkmen’den bilgi aldı. Yabancı öğrencilerin arasında iftarını açan Başkan Dündar, teravih namazını da okulun tatbikat camiinde öğrencilerle birlikte kıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…