Home FOTO GALERİ BTÜ, GELECEĞİN YENİLİKÇİ KADIN GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR…

BTÜ, GELECEĞİN YENİLİKÇİ KADIN GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 30 Mayıs 2017 12:57
8 min read
BTÜ, GELECEĞİN YENİLİKÇİ KADIN GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR… için yorumlar kapalı
0

BTÜ’DEN 12 ÖĞRENCİYE YURT DIŞI STAJ İMKÂNI…

  • InnoWomEnt PROJESİ’NE AB’DEN TAM NOT…

BURSA – Bursa Teknik Üniversitesi’nde Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘InnoWomEnt – Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında 12 öğrenci İtalya ve Polonya’daki yenilikçi girişim şirketlerinde 6 hafta boyunca staj görmeye hak kazandı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), ülkenin genç nüfusunun en iyi şekilde eğitilmesi ve hayata hazırlanması konusunda sorumluluk almaya devam ediyor. Kız öğrencilerin daha girişimci olmalarını sağlamak için hayata geçirilen ‘InnoWoment – Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri’ projesinin tanıtım toplantısı BTÜ’de yoğun katılımla gerçekleşti.

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, InnoWomEnt Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz, KOSGEB Bursa Müdürlüğü yetkilileri, İtalya ve Polonya’dan gelen proje ortakları başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

“GENÇLER BİZİM EN KUTSAL SORUMLULUĞUMUZ”

Toplantıda konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Teknik Üniversitesi’nin kitle eğitimi yapmak için değil daha ziyade yüksek oranda araştırma, proje ve uygulama yoğun bir eğitim yapmak amacıyla kurulduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Gençlerin, BTÜ ailesinin en kutsal sorumluluğu olduğunu belirten Karademir, bu kapsamda gençler için yapılan her türlü çalışmanın titizlikle yürütüldüğünün de altını çizdi.

Karademir şunları söyledi: “Bütün toplum olarak tarih ve geçmişimizi sağlıklı olarak öğrenmek, kendimize güvenmek, güncel bilgilerle donanıp çok çalışıp daha çok üretim yaparak muasır medeniyet yolunda hızla ilerlemek ülkemizdeki her ferdin en asli görevidir. Kurtuluş savaşından Cumhuriyetin kurulmasına ve en son 15 Temmuz’a kadar kadın-erkek birlikte nasıl mücadele ettiyse hayatın birçok alanında da bu dayanışmayı sürdürmeliyiz. İşte buradan hareketle hayata geçirilen ‘InnoWomEnt – Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri’ projesi özellikle kız öğrencilerimizin daha girişimci olmalarını sağlamaları ve mezuniyetlerinde toplumda daha yenilikçi olarak kendilerine yer açmaları için planlandı. Öğrencilerimiz bu süreçte aldıkları eğitimler ve yurt dışında yaşayacakları tecrübelerle kendilerini geliştireceklerine inanıyor, projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

“InnoWomEnt ÇOK HEYECAN VERİCİ BİR PROJE”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de “Nüfusumuzun yarısını kadınlar oluşturuyor, diğer yarısını da kadınlar yetiştiriyor. Kadınlarımızın kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasal alanda var olması için herkese önemli görevler düşüyor. Bizler de hükümet olarak bu konuda sorumluluk alarak gerek mevzuat gerek uygulamaya yönelik önemli adımlar attık. InnoWoment çok heyecan verici bir proje. Kadınlarımızın bilim, teknoloji, Ar-Ge ve mühendislik anlamında etkin olmaları çok önemli. Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması ve dünyanın ilk 10 ekonomisine girmesi için bunun önemi büyük” diye konuştu.

“InnoWomEnt PROJESİ 2018 EYLÜL’DE TAMAMLANACAK”

InnoWoment – Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz ise şunları söyledi: “Proje hedefleri doğrultusunda 22-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlediğimiz ‘Yenilikçi Girişimcilik Çalıştayı’ kapsamında proje ortaklarının uzmanları tarafından öğrencilerimize çeşitli konularda seminerler verildi. Bu seminerler sonrasında BTÜ Mühendislik disiplinlerinden 12 kız öğrenci InnoWomEnt Uluslararası Girişimci Staj programı kapsamında I3P – Politecnico di Torino Kuluçka Merkezi (İtalya) ve Technopark Gliwice’de (Polonya) yer alan ileri teknoloji girişim şirketlerinde 6 haftalık uygulamalı öğrenim görme hakkı kazandı. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalıştaylar, kısa süreli öğrenim hareketlilikleri, online dersler ve konferanslarla inovasyon ve girişimciliği teşvik etmeyi hedefleyen InnoWoment Projesi Eylül 2018’de tamamlanacak.”

Program sonunda proje ortakları ile İtalya ve Polonya’da staj görmeye hak kazanan öğrencilere sertifikaları verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…