Home FOTO GALERİ Nilüfer’de Ramazan coşkusu bu sokakta yaşanıyor

Nilüfer’de Ramazan coşkusu bu sokakta yaşanıyor

- Guncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2017 11:57
4 min read
Nilüfer’de Ramazan coşkusu bu sokakta yaşanıyor için yorumlar kapalı
0

Nilüfer’de,  Ramazan, her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik beraberlik ve coşkuya sahne oluyor. Nilüfer Belediyesi’nin Halk Evi önünde kurduğu Ramazan Sokağı’nda, düzenlenen çeşitli etkinliklerle Ramazan ayının ruhu yaşatılıyor.

 

On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Nilüfer’e de şenlik geldi. Nilüfer’de Ramazan coşkusu Ramazan Sokağı’nda yaşanıyor.

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu Ramazan Sokağı herkesi Ramazan ayının vazgeçilmezleriyle bir araya getiriyor. Anadolu Arastası’na üye 46 hemşehri derneği ve 8 kadın derneğinin standının yer aldığı Ramazan Sokağı’nda yöresel lezzetlerin yanı sıra kültürel değerlerden de örnekler sunuluyor. İftardan yarım saat sonra açılan Ramazan Sokağı’nda  isteyenler standlardan alışveriş yaparken, kaat-ı, cam üfleme ve ebru sanatlarının da yer aldığı atölyeleri de ziyaret ederek yapılan çalışmaları izleyebiliyor.

KARADAĞ VE ÜNLÜATAER MEST ETTİ

Ramazan Sokağı’ndaki ilk gecede önce Hacivat-Karagöz orta oyunu gösterisi düzenlendi. Özellikle çocukların kahkahalarıyla eşlik ettiği gösteri, izleyenleri neşeye boğdu. Geleneksel Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından sahneye Burcu Karadağ çıktı. Seslendirdikleri ilahilerle kulakların pasını silen Karadağ ve ekibi izleyenlerden büyük alkış aldı. Tasavvuf ve sanat müziğinin sevilen ismi Bekir Ünlüataer de Ramazan ayının ilk gününde sevenleri ile buluştu.  ‘Dönülmez akşamın ufkundayım’, ‘Demedim mi’, ‘Seyreyle güzel’, ‘Sende mi Leyla’,  gibi sanat müziğinin sevilen eserlerinin yanı sıra unutulmaz ilahileri de seslendiren Ünlüataer, izleyenleri kendine hayran bıraktı. Herkesin Ramazan ayını kutlayan sanatçılar, Nilüfer halkıyla bir araya gelmelerine imkân sağlayan Başkan Mustafa Bozbey’e de teşekkür etti.

Halkın keyifli saatler yaşadığı konserin sonunda, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç sanatçılara, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek teşekkür etti.

HER AKŞAM GÖSTERİ

Ramazan Sokağı’nda her akşam bir hemşehri derneği yöresine  özgü gösteriler düzenleyecek.  Bir ay boyunca ünlü isimler de konser verecek. 3 Haziran’da Nida Ateş ve Melihat Gülses, 10

Haziran’da İnce Saz ve 17 Haziran’da da Erkan Oğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda sevenleriyle buluşacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…