Home FOTO GALERİ Osmangazi’den Özel Çocuklara Sertifika

Osmangazi’den Özel Çocuklara Sertifika

- Guncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2017 13:18
4 min read
Osmangazi’den Özel Çocuklara Sertifika için yorumlar kapalı
0
  • Engellerini Atlı Terapi İle Aşıyorlar
  • Atlı Terapi Alan Engelliler, Sertifika Heyecanı Yaşadı

Osmangazi Belediyesi’nin otizm ve down sendromlu çocukların tedavisine yönelik düzenlediği at biniş eğitim programlarına katılan engelli öğrencilere sertifikaları verildi. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesindeki açık ve kapalı manejlerde başlatılan at binme eğitimlerinin 6. dönemi de sona erdi.

Çoğunlukla otizmli ve down sendromlu olmak üzere özel eğitim kurumlarından merkeze gelen öğrenciler, 2011 yılından beri at biniş eğitimi alıyorlar. Eğitimin tamamlanmasının ardından düzenlenen törende, 55 öğrenci sertifikalarını alırken, çocuk gruplarının haricinde bu sene 3 yetişkin engelli grubuna da sertifika verildi.

“Atlı Terapiyle Öğrencilerin Özgüvenleri Artıyor”

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Eğitimlerimiz, hafta içi sabah ve öğleden sonra hava durumuna göre açık kum manejde veya kapalı çadır manejde eğitimlerine devam etmektedirler. Eğitimler, öğrencilerimize özgüvenlerini arttırmakta, sosyalleşmelerini hızlandırmakta ve gelişimlerine yardımcı olmaktadır. Eğitimlerimiz her sene olduğu gibi önümüzdeki dönemde de devam edecektir” diye konuştu.

“Şehir Değişirse, Hayat Değişir”

Şahin, Osmangazi Belediyesi olarak yaşanabilir bir şehir oluşturmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Spor, kültür-sanat faaliyetlerimiz, tarihi miras çalışmalarımız ve tesislerimizle çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, toplumun her kesimine ve şehrimize katma değer sağlıyoruz. Başardıkça görüyoruz ki, yaptığımız her iş, proje çevresine değer katıyor, insanlarımızın refahını yükseltiyor ve Osmangazi’nin yıldızı parlıyor. İnanıyoruz ki Osmangazi, geçmişte olduğu gibi

gelecekte de parmakla gösterilecek kentler arasında yer alacak. Şehir değişirse hayat değişir. Bu kapsamda, Veterinerlik Müdürlüğü her sene engelli kardeşlerimize at biniş eğitimleri vererek, kardeşlerimizin kendilerine olan özgüvenini geliştirmek için çalışıyor. Bakım merkezimiz yine bu kardeşlerimizin eğitimine çalışıyor, onların hayattan kopmaması için yoğun emek harcıyor. At biniş eğitimlerini tamamlayan kardeşlerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından sertifikalarını alan öğrenciler, aileleriyle birlikte müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş’a Gürsu’da Sevgi Seli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Kent Meydanı’nda binlerce vatandaş t…