Home FOTO GALERİ ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ’NDEN BURSA’DA BİR İLK…

ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ’NDEN BURSA’DA BİR İLK…

- Guncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2017 14:46
4 min read
ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ’NDEN BURSA’DA BİR İLK… için yorumlar kapalı
0

BURSA-  Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Hayati Aygün, hastane çalışanlarına “Omurga Cerrahisinde Navigasyon Kullanımı” konulu seminer verdi.

 

Dünyanın kullandığı teknoloji “Intra Operatif Navigasyon” sistemini, Bursa’da kullanan tek hastane olan Özel Medicabil Hastanesi, omurga cerrahisi merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu kapsamda Doç. Dr. Hayati Aygün tarafından verilen seminerde, hastane çalışanlarına sistemin nasıl işlediği ve hangi alanlarda kullanıldığı anlatıldı.

 

Türkiye’deki İki Intra Operatif Navigasyon Sisteminden Biri Bursa’da

 

Bu sistemin yaklaşık 10 yıldır dünyada kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. Aygün, buna rağmen Türkiye’de hala yaygınlaşmamış bir teknoloji olduğunu belirtti. Doç. Dr. Aygün, “Türkiye’de kullanılan navigasyon cihazları var fakat bizim kullandığımız cihazın birebir aynısını Bursa’da kullanan yok, Türkiye’de de bizim cihazımıza benzer sadece bir tane var” dedi.

 

Cihazın nerede ve nasıl fayda sağladığını bilmeden bu teknolojiden yaralanılamayacağının altını çizen Doç. Dr. Aygün, bu sistemle çalışacak ekiplerin tecrübeli ve iyi eğitilmiş kişiler olması gerektiğini vurguladı.

 

Doç. Dr. Aygün: “Bu sistem güvenliği arttırır, cerrahi riski azaltır”

 

Seminerde yardımcı ve kılavuz ekipmanların doğru kullanımı hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Hayati Aygün, Intra Operatif Navigasyon sisteminin güvenlik ve etkinliği arttıracağını, operasyonlarda cerrahi riski azaltacağını söyledi.

 

Doç. Dr. Aygün, “Bu sistemle hastadan anlık 3 boyutlu görüntüler alabiliyoruz, aynı zamanda sistem hastanın daha önce çekilmiş MR, tomografi ve film kayıtlarını da belleğinde toplayıp bizi ona göre yönlendiriyor” dedi.  Navigasyonun hasta güvenliğinde ve cerrahi başarıdaki önemine değinen Doç. Dr. Aygün şöyle konuştu; “Bu teknolojiyle birlikte artık en güvenli yolu bulabiliyoruz ve kullandığımız implantların boyutunu daha uygun seçebiliyoruz. Bu da operasyonlarımızın verimini ve güvenliğini arttırıyor.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…