Home FOTO GALERİ İMSİAD ISI POMPALARINA DİKKAT ÇEKECEK

İMSİAD ISI POMPALARINA DİKKAT ÇEKECEK

- Guncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2017 14:17
5 min read
İMSİAD ISI POMPALARINA DİKKAT ÇEKECEK için yorumlar kapalı
0

İMSİAD ISI POMPALARI ÇALIŞTAYI DÜZENLEYECEK

BURSA- İnşaat Mühendisleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Isı Pompaları Ön Toplantısı’nı Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

İMSİAD Ar-Ge komisyonu, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak yaşam alanlarında yüksek verimli ısıtma ve soğutmaya yarayan ısı pompalarına mercek tutacak. Bu kapsam İMSİAD hamiliğinde müteahhitler, akademik oda temsilcileri ve akademisyenler bir araya gelerek “Isı Pompaları Çalıştayı” hazırlıklarına başladı. Çalıştay öncesi BTÜ’de düzenlenen toplantıya İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Komisyonu Başkanı Mustafa Andıç,  İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, BTÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Kanber, oda temsilcileri, BTÜ öğretim üyeleri ile İMSİAD Ar-Ge Komisyonu üyeleri katıldı. Toplantıda Canovate Enerji Sistemleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doktor Yüksek Mühendis Ziya Tiryaki, ve Canovate Enerji Sistemleri’ndenMakine Mühendisi Mustafa Masrafoğlu ile Mekanik Proje şirketi kurucusu Hamit Mutlu, ısı pompaları sistemlerinin detaylarını katılımcılarla paylaştı.

ANDIÇ: SORUNLARI ÇÖZEN BİR STK OLMAK İSTİYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Komisyonu Başkanı Mustafa Andıç, Ar-Ge komisyonunun her geçen gün sektörün gelişimini sağlamak adına yeni konularla kamuoyunun karşısına çıktığını söyledi. Kentsel dönüşümde tüm yenilikleri kullanarak depreme dayanıklı, enerjisini kendi üreten yapılar üretmek istediklerini vurgulayan Andıç, “En önemli dönüşümün zihinlerde olduğuna inanıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için her kapıyı çalacağız. Biz sorunları işaret eden değil sorunları çözen bir STK olmak istiyoruz. Bursamızda yapı kalitesini artırmak için ısı pompaları bize ne sağlayabilir? Çalıştayımızda bu sorunun cevabını arayacağız” dedi.

YÜZDE 80 YENİLENEBİLİR ENERJİ

Canovate Enerji Sistemleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doktor Yüksek Mühendis Ziya Tiryaki, ise ısı pompaları sisteminin yüzde 80 yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığını vurguladı. İklim değişikliğinin geleceğimizi tehdit ettiğine dikkat çeken Tiryaki, “Yaşadığımız gezegeni kurtarmak ve ülkemizin enerji bağımlığını sona erdirmek için bu sistemleri kullanmak zorundayız. Ülkemizde cari açık, enerji ithalatından dolayı yüksek. Enerjiyi verilerden çıkardığımızda gelir-gider tablomuzun eşit olduğunu görüyoruz. ABD ve AB pazarları bu sistemleri uyarladılar. Ülkemizde de yaygınlaşacağına inanıyoruz” dedi.

TERMAL SU DA BİR ENERJİ KAYNAĞI

Mustafa Masrafoğlu ısı pompalarının teknik detaylarını paylaşırken Hamit Mutlu da termal su ve termal atık suyun enerji kaynağı olarak kullanıldığını vurguladı. Bursa’nın termal yönden zengin bir altyapıya sahip olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Bu su, çok önemli bir enerji kaynağı ve boşa akıyor. Bir an önce bu kaynakları değerlendirmeliyiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…