Home FOTO GALERİ TÜMSİAD BURSA, DEVLET ESKİ BAKANI HASAN CELAL GÜZEL’İ AĞIRLADI…

TÜMSİAD BURSA, DEVLET ESKİ BAKANI HASAN CELAL GÜZEL’İ AĞIRLADI…

- Guncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2017 13:19
11 min read
TÜMSİAD BURSA, DEVLET ESKİ BAKANI HASAN CELAL GÜZEL’İ AĞIRLADI… için yorumlar kapalı
0

HASAN CELAL GÜZEL: OSMANLI MİLLETLER TOPLULUĞU KURULMALIDIR…

  • HASAN CELAL GÜZEL: UZAY ELBİSESİ GİYMİŞ VE ELİNDE MUSHAF OLAN BİR NESİL HAYAL EDİYORUM…

 

BURSA – TÜMSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Çırağan Söyleşileri’nin Mayıs ayı konuğu, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel oldu.

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı R. Hakan Ziya moderatörlüğünde “Yeni Sistemde Türkiye Ekonomisi” konu başlığında gerçekleşen söyleşi yoğun ilgi gördü.

Gecede konuşan Devlet Eski Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel dikkat çekici konulara değindi. Konuşmasında, siyasi tecrübelerini ve anılarını da dinleyicilerle paylaşan Güzel, 15 yıllık AK Parti iktidarından, global ve bölgesel sorunlara, FETÖ’den güncel gelişmelere kadar birçok konuda fikirlerini açıkladı.

“TÜM SIKINTILARA RAĞMEN İYİ BİR İVME YAKALADIK”

Programın açılışında konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkan Vekili Veys Faruk Balkanoğlu “Ülkemiz son yıllarda tüm sıkıntılara rağmen ekonomide önemli bir ivme yakaladı. Bizler de iş dünyası temsilcileri olarak siyasi istikrarın öneminin farkındayız. Geldiğimiz durum itibariyle gerek iç ve dış siyasi gelişmeler gerekse de ekonominin durumu artık Türkiye’nin sağlam durması gerektiğini gösteriyor. Referandum sonuçları ile birlikte inşallah güzel günlere doğru emin adımlarla yürüyeceğiz” diye konuştu.

“SIRADAN BİR ORTADOĞU ÜLKESİNDEN DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLAN ÜLKEYE”

Gecenin konuğu olan Hasan Celal Güzel ise Türkiye’de son yıllarda yeni bir dönemin yaşandığını ve bu başarılı dönemle birlikte 21. asrın Türk – İslam asrı olacağını söyledi. Güzel şöyle konuştu: “AK Parti, son 15 yıldır sürdürdüğü yönetimle, istikrarıyla ve reformlarıyla önemli işler başarmıştır. Elbette bu dönemde de eleştirilecek konular vardır ama yapılan reformları da görmek ve söylemek gerekir. Türkiye hedeflerini önüne koymayı ezelden beri başarmış bir ülkedir. Bu dönemde de birçok hedefini gerçekleştirmiş olan Türkiye önceleri sıradan bir Ortadoğu ülkesiyken şimdilerde sadece o bölge için değil dünya politikasında söz sahibi bir ülke haline geldi. Ayrıca dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizden en az hasarla çıktık. Birçok bölgesel ve global soruna ve tehdide rağmen hala dimdik ayaktayız.”

“HEDEFLERE MÜLAYİM BİR GİDİŞLE DEĞİL SIÇRAYARAK ULAŞILIR”

Türkiye’nin başarılı ve istikrarlı yönetimini sürdürdüğü takdirde 2023’te merkez ülke, 2053’te yarı süper güç ve 2071’de ise süper güç olacağını söyleyen Güzel, siyasi ve ekonomik hedeflere mülayim bir gidişle değil sıçrayarak ulaşılabileceğini ifade etti. Türkiye’nin gelecekte Osmanlı Milletler Topluluğu’nu kurması gerektiğini savunan Güzel, şöyle konuştu:

“Osmanlı, 624 yıl yaşamış ve en geniş sınırlara ulaştığı nokta olan 17. asır sonlarında yüzölçümü 24 milyon kilometrekareyi bulan bir imparatorluktu. Osmanlı İmparatorluğu’nun hâkimiyeti altındaki topraklarda bugün 45 ülke, nüfuzu ve etkisi altındaki topraklarda ise 31 ülke bulunmaktadır. İşte böyle bir İmparatorluğun en tabi varisi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Vatandaşı olmakla övündüğümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti, Osmanlı’nın en önemli miraslarıdır. Türkiye Cumhuriyeti yepyeni bir devlettir ve siyasi bakımdan Osmanlı İmparatorluğu’nun devamı değildir. Ortadoğu’da ve Osmanlı Coğrafyasında barışın tesis edilmesi ve terörün engellenebilmesi, ancak bu bölgedeki halkla tarihi, dini ve kültürel beraberliği olan Türkiye’nin önderliğinde gerçekleştirilebilir. Bu topluluğa, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Afrika ve Güney Doğu Asya’dan üyeler sağlanabilecek; bu yeni oluşum, hem Türkiye’ye lâyık olduğu statüyü kazandıracak, hem de dünya barışına katkıda bulunabilecektir.”

“16 NİSAN BİR MİLATTIR”

16 Nisan’ı bir milat olarak nitelendiren Güzel, başkanlık sisteminin Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı kendisinin de aktif siyasetçi olduğu dönemde ortaya atıldığını söyledi. “Başkanlık sistemine keşke daha erken geçseydik” diyen Güzel, “Türkiye, Başkanlık sistemine bizim dönemimizde geçseydi 30 yıldır ve özellikle de son dönemlerde yaşadığı sorunları ve sıkıntıları yaşamazdı. Ben o yüzden 16 Nisan’ı milat olarak görüyorum. Cumhurbaşkanımız bu doğrultuda ve bu anlayışla çevresini de takviye ederek devam ederse başkanlık sisteminin de yavaş yavaş oturacağına inanıyorum” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden de bahseden Güzel şunları söyledi: “Mesele Recep Tayyip Erdoğan’ın öldürülmesi değildi, mesele İslam coğrafyasının lidersiz bırakılma arzusu ve Türkiye’nin önüne taş koymaktı. Ama siyasetçilerimizin dirayeti, halkımızın birlik ve beraberliğimizle bunu püskürttük. Bir daha kolay kolay darbe yapılmaya cesaret edilebileceğini sanmıyorum. Türkiye’nin en büyük emniyet sibobu milletimizdir. Biz bir ve beraber oldukça ülkemizin geleceği parlaktır.”

“SURİYE’YE GİRMEK İÇİN GEÇ KALDIK”

Suriye’ye girme konusunda da geç kaldığımızı söyleyen Güzel, “Tarihte geç kalmak olmamalı. Suriye’ye çok daha erken girebilseydik çoktan Halep’e girmiştik” dedi. Uzay elbisesi giymiş ve elinde Mushaf olan bir nesil hayal ettiğini söyleyen Güzel, eğitim anlamında eksiklikler olduğunu ve teknoloji ile imanı birleştirmek gerektiğini vurguladı.

Etkinlik sonrası TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkan Vekili Veys Faruk Balkanoğlu tarafından Hasan Celal Güzel’e teşekkür plaketi verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…