Home FOTO GALERİ Osmangazi’de Kültür Şöleni Yaşandı

Osmangazi’de Kültür Şöleni Yaşandı

- Guncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2017 18:26
3 min read
Osmangazi’de Kültür Şöleni Yaşandı için yorumlar kapalı
0
  • Kültür Yelpazesi Okulumuz’ Projesi Şenliğe Dönüştü
  • Osmangazi’de Kültürler Buluşması

 

Osmangazi Belediyesi ‘Kültür Yelpazesi Okulumuz’ projesi kapsamında düzenlediği etkinlikle, farklı kültürlerdeki öğrencileri bir araya getirdi.

 

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçedeki tüm okullarla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Aile Birlikleri ve Bursa’da faaliyet gösteren göçmen derneklerini Gazi İlkokulunda bir araya getirerek, ‘Kültür Yelpazesi Okulumuz’ projesine imza attı. Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, her kültürden aileler çocuklarıyla birlikte kendi standını açtı.

 

“Yaşanabilir Dünya İçin Ortak Hareket Şart”

 

Gerçekleştirdikleri proje ile, farklı kültürlerden insanların bir arada yaşamayı öğrenmesine ilişkin farkındalık oluşturulduğuna dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sadece Gazi Okulunda 75 Suriyeli, 34 Iraklı öğrenci eğitim görüyor. Kültürlerimiz farklı da olsu, yaşanabilir bir dünya için herkesin ortak hareket etmesi gerekir. Bunu da, sadece kapımızın önünü süpürmek gibi kolay bir hareketle başarabilmemiz mümkün. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz etkinlikteki standlarda görüyoruz ki, farklılıklarımız kadar benzerliklerimiz de var. Projemizin ana hedefi de, çevremizi, doğamızı ve ülkemizi korumak,

sevmek, her şeyi paylaşmayı öğrenmek” diye konuştu.

 

Etkinlikte Açılan Güneydoğu, Karadeniz, Ege, İç Anadolu, Batı Trakya, Orta Doğu standlarında öğrenciler hem kendi yemeklerini, sanatlarını, yaşamlarını tanıttılar, hem de hoş vakit geçirdiler.

 

Osmangazi Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü de stand açarak, katılımcılara geri dönüşümün öneminden bahsetti ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…