Home FOTO GALERİ EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN 19 MAYIS KUTLAMASI

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN 19 MAYIS KUTLAMASI

- Guncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2017 18:34
9 min read
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN 19 MAYIS KUTLAMASI için yorumlar kapalı
0

NUMAN ŞEKER: “19 MAYIS İSTİKLAL MÜCADELESİNİ BAŞLATTIĞIMIZ GÜNDÜR”

–       ŞEKER: 15 TEMMUZ DA 19 MAYIS GİBİ MİLLETİN TESLİM OLMADIĞI BİR GÜNDÜR”

 

BURSA- Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında üyeleri ile gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Numan Şeker, “19 Mayıs, emperyalist devletlerin ve onlarla birlikte iş tutanların topraklarımızı işgal etme girişimlerine karşılık, millet olarak İstiklal mücadelesini başlattığımız gündür” dedi.

 

19 Mayıs’ın taşıdığı anlamlarıyla önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Gazi Mustafa Kemal’in gençliğe armağan ettiği ve bu yıl 98. yıl dönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, milletimizin egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinin sembol günüdür. Kimliğini bulma ve bilme olgunluğundaki gençliğin her türlü kötü şartta bile düşmana boyun eğmeme özelliği ile millî iradenin egemenlik ruhu bütünleştirilmiştir. Bu şuurla millî ruh canlanacak, millî ruhu canlı tutarak genç olunacaktır. Vatan savunması söz konusu olduğunda mücadele azmiyle milletimiz her daim genç kalmıştır” diye konuştu.

 

“HEYECANINI KAYBETMİŞ TOPLUMLAR GENÇLİĞİNİ YİTİRMİŞ DEMEKTİR”

Gençlerini iyi yetiştiren milletlerin geçmişi başarılarla dolu ve geleceği de daima aydınlık olduğunun altını çizen Başkan Numan Şeker, “Çünkü bir toplumun idealleri, bilgili, ahlâklı, çalışkan, heyecanlı gençleriyle canlı kalır, gerçekleşir. Topluma hareket kazandıran dinamik yapı ne kadar yaygın ve sağlamsa, toplum o kadar gençtir. Gençlik duygudadır, kavrayıştadır. Gençlik azimle, usanmadan çalışmaktır. Bu haslet ve hassasiyetlerini yitirmiş hayat yorgunu toplumlar genç sayılamazlar. Onların ruhu tembelleşmiş, duyguları ağırlaşmıştır. Yine bir toplum hayata bağlılık noktasında isteğini, heyecanını kaybetmişse yaş ortalamasına bakmaksızın o toplum gençliğini yitirmiş demektir” şeklinde konuştu.

 

“MİLLET TESLİM OLMAYACAĞINI 15 TEMMUZ’DA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

Tıpkı 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi, 15 Temmuz’da da milletin destansı direnişinin zalimlere korku, mazlumlara umut, bazı milletlere de örnek olduğunu belirten Şeker, “O gece alanlara çıkanlar arasında Abdullah Tayyip Olçoklar, Halil İbrahim Yıldırımlar, Engin Tilbeçler, Vedat Bağceğciler, Erhan Dündarlar, Mahir Ayabaklar gibi gençlerimizin olması ve vatan uğruna şehit olması, milletimizin uzak ufuklara yönelen bakışlarındaki parıltılarla aydınlık sabahların müjdecisidir. Onlar, en alçakça ihanetlerin 15 Temmuz’da yok etmek istediği hayatımızı ölümüne kararlı bir müdafaayla anlamlandırmış; bu savaşı yüzyıllardır veren muzaffer ruhun asla diz çökmeyeceğini, asla ihanete boyun eğmeyeceğini, teslim olmayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir” diyerek, şöyle devam etti: “İşte bu, bir milletin imanla bütünleşmiş varoluş azminin, aşkının genç heyecanlarla yenilenmesidir. Yenilenerek var olanlar her zaman genç kalacaklardır. Kendini irfan ve medeniyet değerlerimizle yenilemeyen bezgin ruhlar genç olamazlar.”

 

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

İdeal gençliğin yetişmesinde her kesimin üzerine görev düştüğünü vurgulayan Numan Şeker, “Millî ve evrensel değerleri ince bir denge ve hassasiyetle mezceden, zeki, çalışkan, okuyan, düşünen, duygulu, araştırıcı, üretken, bölüşen, başarılı, basiretli, ferasetli, ileri hedefleri olan,  bir gençlik yetiştirmek bütün bir toplumun, devletin, özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı’nın asli görevi olmalıdır. Uygulanmak üzere hazırlanan yeni müfredatta bu amaçlar mutlaka gözetilmelidir. Çünkü eğitimli bir nesil varlığımızın teminatıdır. Unutmayalım ki, gelecekte hem de çok yakın bir gelecekte her şeyiyle ülke yönetimini şimdi genç olan kuşaklar devralacaktır. Nesillerin ruhu nasıl eğitimle imar edilirse, eğitimsizliğin köreltici, öldürücü kollarında varlığı tükenen gençlikle birlikte bütün toplum da harap olur” dedi.

 

“GENÇLİK İÇİN ATILACAK HER ADIMIN DESTEKÇİSİYİZ”

Eğitim-Bir-Sen’in gençlik için atılacak her olumlu adıma destek olacaklarının altını çizen Şeker, “Sendika olarak, eğitimsiz var olmanın ve ilerlemenin mümkün olmadığı bilinciyle, gençliğe ve elbette insanımıza yatırımın, geleceğimiz ve kurtuluşumuz için en önemli yatırım olduğuna inanıyor, bu amaçla atılacak her adımın, yapılacak her çalışmanın destekçisi olduğumuzu, olacağımızı ifade ediyoruz” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, iyi bir gençliğe sahip olan milletin geleceğinin bayram olacağını düşünüyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …