Home FOTO GALERİ PROF. DR. KEREM ALKİN, MÜSİAD BURSA ŞUBESİ’NİN KONUĞU OLDU.

PROF. DR. KEREM ALKİN, MÜSİAD BURSA ŞUBESİ’NİN KONUĞU OLDU.

- Guncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2017 16:09
7 min read
PROF. DR. KEREM ALKİN, MÜSİAD BURSA ŞUBESİ’NİN KONUĞU OLDU. için yorumlar kapalı
0

PROF. DR. KEREM ALKİN: KUŞAK YOL PROJESİNİN ALTIN HALKASI, BURSA’YI DA İÇİNE ALIYOR…

PROF. DR. KEREM ALKİN, MÜSİAD BURSA ŞUBESİ’NİN KONUĞU OLDU.

BURSA – Müstakil Düşünceler Konferansı’nda konuşan Prof. Dr. Kerem Alkin, Bursa’nın, Kuşak Yol Projesi’nin altın halkası içerisinde yer aldığını ve bu halka içerisinde yer alan Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz bölgelerinin, dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden olmaya doğru gittiğini söyledi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Müstakil Düşünceler Konferansı’nın konuğu oldu.

Dernek merkezinde işadamlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kerem Alkin, Çin’de yaşanan dönüşüme değindi. Çin ekonomisinin yeniden yapılandırıldığına değinen Alkin, dolayısıyla Çin’de çok önemli gelişmeler yaşanabileceğinin altını çizdi.

İnce detaylar gözden kaçırılmamalı

Kuşak Yol Projesi çok önemli bir proje olduğunu belirten Prof. Dr. Kerem Alkin, “Çin, bununla ilgili olarak 79 Milyar Dolarlık bir para harcamayı şimdiden kafasına koymuş durumda. Türkiye’yle de ciddi bir işbirliği istiyorlar bu Kuşak Yol Projesi için. 4,5 Milyar insanı ve 40 milyon kilometrekarelik bir coğrafik alanı ilgilendiren müthiş bir proje. Bazı şeyleri gözden kaçırmamanızı rica ediyorum. Putin dahil bu Kuşak Yol Zirvesi için Çin’e 28 tane lider geldi. Bu 28 lider içerisinde Çin Devlet Başkanı Şi, sadece devlet töreniyle bizim Cumhurbaşkanımızı karşıladı. Böyle ince detayları sakın gözden kaçırmayın” dedi.

Alkin, “Bursa, altın halkanın içinde yer alıyor”

İş adamlarına, Kuşak Yol Projesi kapsamında oluşacak altın halkadan da bahseden Prof. Dr. Alkin, “Altın halkanın farkında mısınız? Bursa’nın da merkezinde olduğu altın halkanın, yani Kuşak Yol Projesi’nin altın halkası neresi? Kuşak Yol Projesi’nin altın halkası, Bursa’nın da içinde yer aldığı coğrafik bölge. Yani tüm Marmara, Kuzey Ege, Bat Karadeniz. Bütün bu coğrafik alan belki de dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden biri olmaya doğru gidiyor. Bütün bu biten projeleri, Çanakkale Köprüsü’nün de tamamlandığını gözünüzde canlandırın, unutmayın dünyanın doğusundan kara ve demiryolu ile tüm mal sevkiyatı buradan geçecek. Yoksa Çin’in önderlik ettiği Kuşak Yol Projesi Zirvesi’ne biz niye çağrılıyoruz ki? Türkiye’siz mümkün değil ki bu” diye konuştu.

Avrasya’da yeni bir sürece giriliyor

Türkiye’nin küresel bir oyuncu olarak, Avrasya’daki gücünü daha da artıracağı yeni bir sürece geçildiğini hatırlatan Kerem Alkin, şöyle konuştu:

“Bu nedenle de bu süreci iyi değerlendirebilmemiz için bu referandumdan sonra Türkiye’nin yeni geçtiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin çok etkili olabilmesi için yapmak zorunda olduğumuz uyum yasaları var. Uyum yasalarının çok çok iyi yapılması gerekiyor. Devlet memurlarına yeni performans kriterleri getirilmesinden, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nun değişmesine kadar çok ev ödevimiz var. Bu ev ödevlerinin başarıyla tamamlanması gerekmekte. O nedenle bundan sonra Türkiye’nin gerçekleştireceği her uluslararası ziyaretten Avrasya’nın kaderini değiştirmek üzere, Afrika’ya yeni bakış açıları kazandırmak adına çok önemli projelerin çıkacağına inanıyorum. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ekibinin atacağı adımların bence çok dikkatle takip edilmesi lazım. Türk iş dünyası için ortaya çıkacak fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu tür toplantılarda Türk iş dünyasının değerli temsilcileriyle bu fırsatların neler olabileceği noktasında bence iyi çalışmalar yapmamız lazım.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…