Home FOTO GALERİ OSMEK, Yıl Sonu Sergisini Açtı

OSMEK, Yıl Sonu Sergisini Açtı

- Guncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2017 16:32
9 min read
OSMEK, Yıl Sonu Sergisini Açtı için yorumlar kapalı
0
  • OSMEK Sergisi Soğanlı Kültür Merkezi’nde Açıldı
  • OSMEK Yıl Sonu Sergisine Yoğun İlgi
  • OSMEK Sergisi Göz Kamaştırdı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) 2016-2017 dönemi yılsonu sergisi törenle açıldı.

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın yılsonu sergisi Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı serginin açılışı, Bursalılar’dan da yoğun ilgi gördü. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar‘ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Osmangazi AK Parti İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Osmangazi Halk Eğitim Müdürü Ertekin Sevinç, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, OSMEK eğitmenleri ve kursiyerleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların mesleki ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl ücretsiz olarak düzenlenen Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına katılan kursiyerler eğitimlerini başarıyla tamamladı. Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışı, folklor gösterisi ile başladı. Kursiyerler ve yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayatın her kesiminde, her anında vatandaşın yanında yer aldıklarını, onların istek ve önerileri doğrultusunda, merkezden en uç noktaya kadar daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için hizmet ürettiklerini söyledi.

“Tarihi Değerleri Ayağa Kaldıran Öncü Belediyeyiz”

Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyemiz, şehrin her noktasında hayatın her alanında, sizlerle

birlikte sizlerin ihtiyaçları, talepleri, mutluluğunu paylaşma adına sizlerle birlikte oluyoruz. Şehrin yeniden imarı noktasında tarihi mirasa sahip çıkarak öncelikle tarihi değerlerimizin ayağa kaldırılmasında öncü bir belediyeyiz. Bursa’da tarihi yapılarımız ayağa kalktıkça, kimliğimiz değerlerimiz ayağa kalkıyor. Bursa’nın güzellikleri, dokusu, tarihi kimliği örnek olarak ortaya çıkıyor. Bu çalışmalar tüm Türkiye’deki belediyelere örnek olarak tarihi kentler kimliği vasıtasıyla onlara yol haritası çizmiş oluyor” dedi.

 

OSMEK kurslarının çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Dündar, “Bu hizmetlerle birlikte, meslek edinme kurslarıyla Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ileyle yapmış olduğu organizasyonla 2016-2017 döneminde 7 bin kursiyerimiz bizlere müracaat etti. Bu 7 bin kursiyerimiz, 13 farklı merkezde 46 branş üzerinde eğitimlerini aldı. Bunlar sadece dikiş nakış kursları şekilde değil, çok farklı el sanatlarında olduğu gibi bilişim alanında da çok önemli kurslarımız var. Web tasarımı, autocad gibi yapılan eğitici çalışmalarla burada mesleklerini geliştirmiş veya yeni meslekler edinmiş oluyor. Selimiye Muhtarımız burada almış olduğu eğitimle kendi web sitesini yapmış oldu. Bu bizlerin de başarısı. Yabancı dil, müzik, hat sanatı, çini gibi kurslarımız da var. Yapılan sergileri geçmişle mukayese ettiğimiz zaman çok daha uç noktalara geldiğimizi görüyoruz. Ördekli Kültür Merkezi’nde her gün yapılan sergiler de bu kursların bir neticesi. Bu hareketlilik Osmangazi’mize Bursa’mıza da yansıyor” dedi.

 

Osmangazi İlçe Kaymakamı Enver Ünlü de, “Bizler, Peygamber Efendimiz’in beşikten mezara kadar ilim öğreniniz sözüyle bunu kendine düstur edinerek hayat boyu öğrenme prensibiyle örgün öğretimde öğrencilerimizin eksik olan yanlarını tamamlamak ve yine bu sözden hareketle gençlerimizin, ev hanımlarımızın kendilerini geliştirmek istedikleri mesleki eğitimler ve bunun yanında geleneksel el sanatlarıyla Osmangazi Belediyemiz de hakikaten

güzel çalışmalar yapıyor. Kursa katılanları ilçe nüfusuna oranladığımız zaman çok büyük başarı. Bu başarılı hizmetlerin devamını temenni ederek herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Osmangazi Halk Eğitim Müdürü Ertekin Sevinç ise, “Osmangazi Halk Eğitim Merkezi olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında 504 branşta, 94 değişik kurs yerinde 503 öğretmen ve usta öğreticiyle 2 bin 322 kurs açılmış olup bu kurslara toplam 55 bin 242 kursiyer katılmıştır. Halk Eğitim Merkezleri olarak hayat boyu öğrenme prensibi ile her zaman ve her yerde insanlarımıza eksik kalan eğitimlerini tamamlama, mesleki, kültürel ve kişisel gelişimlerini sağlama imkanlarını sunarak onların ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından OSMEK kursiyerlerine sertifikaları protokol tarafından verildi. Serginin açılış kurdelasını kesen Başkan Dündar ve davetliler, sergiyi gezerek eserleri tek tek inceledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…