Home FOTO GALERİ MUDANYA KENT KONSEYİ’NDEN KIRKYAMA SERGİSİ

MUDANYA KENT KONSEYİ’NDEN KIRKYAMA SERGİSİ

- Guncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2017 15:23
3 min read
MUDANYA KENT KONSEYİ’NDEN KIRKYAMA SERGİSİ için yorumlar kapalı
0

KIRKYAMALAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Mudanya Kent Konseyi bünyesinde geçtiğimiz Ekim ayında başlatılan kırkyama kursuna katılan kursiyerlerin birbirinden farklı kırkyama çalışmalarının yer aldığı sergide el emeği ürünler konsey binasında görücüye çıktı.

Mudanya Kent Konseyi bünyesindeki Sosyal ve Kültürel İşler Çalışma Grubu’nun geleneksel el sanatları kültürünü ileriye taşıma amacıyla açtığı Kırkyama Kursu’na katılan kadınlar, çalışmalarını sergiledi. Konsey binasında düzenlenen serginin açılışına Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun ile birlikte Kadın Meclisi üyeleri, sivil toplum ve siyasi partilerin kadın temsilcileri ile kırkyama kursiyerleri katıldı

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, hünerli kadınların eskiyen kumaşlara el emeği ve göz nuruyla yeniden hayat verdiğini belirterek, Yürütme Kurulu Üyesi Tümay Erim Öztan’ın girişimine teşekkür etti. Kadın emeğinin değerlendirmesi açısından bu tür kursların ve sergilerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kaymakam Sözer ise, kırkyama çalışmalarına emek veren kadınları kutladı. Konuşmalar ardından Betül Timur, Aynur Coşkuner ve Işıl Bek öğreticiliğinde 35 kursiyerin 8 ay boyunca yaptıkları çalışmaların yer aldığı serginin açılış kurdelesi, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve Konsey Başkanı Soyer Kazancı tarafından kadınlarla birlikte kesildi. Kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları eski kumaşlardan yatak örtüleri ve süs eşyalarına ilişkin birbirinden farklı kırkyama çalışmaları, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Sergiye katılanlara Osmanlı saray mutfağının baş tacı olan meşhur Mudanya enginarı kök fideleri ücretsiz olarak dağıtıldı.

Sergi, 18 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’a kadar açık kalacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayıs…