Home FOTO GALERİ Minik Satranççılar Ödüllerini Aldı

Minik Satranççılar Ödüllerini Aldı

- Guncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2017 15:45
4 min read
Minik Satranççılar Ödüllerini Aldı için yorumlar kapalı
0

Dündar’dan Minik Satranççılara Kupa ve Madalya

 

Osmangazi Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen Bursa 10 Yaş Altı UKD Satranç Turnuvası, ödül töreni ile son buldu.

 

Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri’nde düzenlenen Bursa 10 Yaş Altı UKD Satranç Turnuvası’na Bursa genelinden 138 sporcu başvuru yaptı. 7-8-9 ve 10 yaş gruplarında kız ve erkekler olmak üzere toplam 8 kategoride mücadele eden sporcular, birbirinden çekişmeli ve zevkli karşılaşmalara imza attı. 2 gün süren turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, takdim etti.

 

Yarışmaya katılan tüm genç satranççıları tebrik eden Başkan Dündar, “İlçemize kazandırdığımız spor tesislerimiz, her branştan spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bursa 10 Yaş Altı UKD Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yapan Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi, tenis branşı için inşa edilmiş olsa da satranç sporu için de hizmet veriyor. Satranç, çocuklarımızın zihninin gelişimine katkı sağlayan önemli bir spor dalı. Son yıllarda ülkemizde satranç sporu oldukça yaygınlaştı. Özellikle çocuklarımızı erken yaşlarda satranç ile tanıştırmak çok önemli. Bugün burada ödül törenini gerçekleştirdiğimiz turnuvaya 138 çocuğumuz katıldı. Bu, güzel bir rakam. Bu tarz etkinlikler sayesinde çocuklarımız okul harici zamanlarını da boşa geçirmiş olmuyor” dedi.

 

Osmangazi Belediyesi olarak gençlerin spor yaparak yetişmesi için ellerinden gelen her şeyi

yaptıklarını belirten Dündar, “Spor kulüplerimize destek olurken, özellikle tesisleşme konusunda ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu tesislerimizden bir tanesi de Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız bu tesisimiz Türkiye’nin bir numarası olacak. Bizim tek istediğimiz bu tesislerimizin en verimli şekilde kullanılması ve bu tesislerden birbirinden başarılı sporcuların yetişmesi. Ben tüm velilerimize çocuklarını spora yönlendirmeleri adına çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…