Home FOTO GALERİ 28. ULUSLARARASI YAPI VE YAŞAM KONGRESİ KAPILARINI AÇTI.

28. ULUSLARARASI YAPI VE YAŞAM KONGRESİ KAPILARINI AÇTI.

- Guncellenme Tarihi: 12 Mayıs 2017 14:48
6 min read
28. ULUSLARARASI YAPI VE YAŞAM KONGRESİ KAPILARINI AÇTI. için yorumlar kapalı
0

MİMARLAR ODASI BURSA ŞUBE BAŞKANI CAN ŞİMŞEK: BU YILKİ TEMAMIZ, ‘YARIŞMALARI OKUMAK’

BURSA – TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 28. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi, başladı.

12-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında BAOB Yerleşkesi Mimarlar Odası Bursa Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek kongreye Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, Bursa Mimar ve Mühendis İş Adamları Derneği (BUMİAD) Başkanı M. Orhan Efe başta olmak üzere Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyeleri, akademisyenler, inşaat sektör temsilcileri ve mimarlık öğrencileri katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, 28. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi’nin bu yılki temasını ‘Yarışmaları Okumak’ olarak belirlediklerini ifade etti. Şimşek şöyle konuştu: “Son dönemlerde artırılmaya çalışılan mimari proje yarışmalarını farklı yönlerden ele almak istedik. Yarışmalar konusu çok fazla tartışılan bir konu değildi. Yarışmayı açan kurumlar, yarışmaya katılanlar ve odalar açısından bu konuyu gündeme getirip iki gün boyunca bilimsel manada tartışacağız. Kongremiz boyunca ülkemizin seçkin üniversitelerinden yarışmacı mimarlar gelip burada yarışma konusunu bir adım ileriye taşıma adına fikirlerini söyleyecekler. Güzel bir sonuç çıkacağını düşünüyoruz.”

“MİMARLARIN UFKU AÇIKTIR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ise şunları söyledi: “2 gün sürecek kongrede çeşitli fikirler tartışılacak ve neticesinde hem mimarlık mesleği, hem kent ve ülke adına güzel bildirimler ortaya çıkacağına inanıyorum. Mimarların ufku açıktır. Kongre kapsamında yer alan sergilerde de bunu görebiliyoruz. Ürünlerin ortaya çıkarılmasında yarışmaların olması olaya daha büyük heyecanlar katar. Hiç akla gelmeyen kreatif ürünleri ortaya çıkaran bu yarışmaları bir kent yöneticisi ve İnşaat Mühendisi olarak destekliyorum.”

“KONGREDEN ÖNEMLİ SONUÇLAR ÇIKACAKTIR”

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk de “28. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresinde iki gün boyunca önemli bir konu işlenecek. Mimarlığın birçok penceresi vardır. Kongrede işlenen temanın da bu pencereler arasında önemli bir yeri vardır. Mimarlık için böylesi önemli bir konuyu Mimarlar Odası Bursa Şubemizin ele almasından mutlu ve gururluyum. Umarım kongreden ses getirecek sonuçlar çıkar” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün yaptığı birinci oturuma geçildi.

Oturumda; Yrd. Doç. Dr. Mimar Burak Altınışık, “Türkiye’de Yarışmalar Üzerine Konuşmanın Arkeolojisi”, Dr. Mimar Evin Eriş, “Berlin Kent Dönüşümünün Yarışma Projeleri Aracılığıyla Başarılması”, Y. Mimar Zeynep Melike Atay, “Mimarlık Yarışmalarının Biyopolitika Üzerinden Sökümü, Dr. Mimar Nizam Onur Sönmez de “Mimarlığın Yapılma Biçimlerini Sorgulamak: Araştırma Mimarlığı, Şema Ezberine Karşı” konu başlıklarında sunumlar yaptı.

  1. Uluslararası Yapı Yaşam Kongresi’nin ilk günü programı, Prof. Dr. Özgür Eriz’in moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumla devam edecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…