Home FOTO GALERİ 15. İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ MERİNOS AKKM’DE BAŞLADI…

15. İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ MERİNOS AKKM’DE BAŞLADI…

- Guncellenme Tarihi: 11 Mayıs 2017 14:44
9 min read
15. İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ MERİNOS AKKM’DE BAŞLADI… için yorumlar kapalı
0

İK 4.0 15. İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ’NDE ELE ALINACAK…

–          BARIŞ GÜL: “ENDÜSTRİ 4.0 İLE BEDEN GÜCÜ AZALACAK, BEYİN GÜCÜ ARTACAK”

BURSA – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından 15’incisi gerçekleştirilen İnsan Yönetimi Zirvesi, iş dünyasını Merinos AKKM’de buluşturdu.

‘ENDÜSTRİ İK 4.0’ temasıyla düzenlenen ve iki gün boyunca sürecek olan Zirve kapsamında ulusal ve uluslararası bilinirliğe sahip uzman konuşmacılar, İK 4.0 konusu ile ilgili öngörülerini katılımcılar ile paylaşacaklar.

Yerel ve ulusal birçok markanın stant ile yer aldığı organizasyonun açılışına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül ve çok sayıda STK Başkanı ile İK profesyonelleri katıldı.

Organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Barış Gül, “Endüstri 3.0 hayatımıza girdiğinde; teknoloji ve otomasyon sistemlerini, bilgi teknolojilerinin devreye girişini konuşmuştuk. Bu bağlamda kendimizi ve firmalarımızı da bu gelişmelere göre dönüştürmeye çalıştık. Endüstri 4.0 ile de internete dayalı üretim ve iş modellerinin gerçekleştiği iş dünyasını konuşmaya başlıyoruz” dedi.

Endüstri 4.0’a ne kadar hazırız?

İnternetin hayatımızı ve iş yapış şekillerimizi değiştiren çok önemli bir buluş olduğunu da hatırlatan Barış Gül, “İnternet, çok önemli bir buluştu ve adeta devrim niteliğindeydi. Türkiye’de internet 2000’li yıllarda yaygın kullanılmaya başladı. Şimdi ise bizler onsuz bir hayatı düşünemez hale geldik. Artık hepimiz akıllı telefon kullanıcısıyız, akıllı evlerde oturmaya başladık, yakında da akıllı fabrikalarda çalışıyor olacağız. Peki buna ne kadar hazırız?” şeklinde konuştu.

“Geleceğimizi bugünden planlayalım”

Mesleki okulların ve nitelikli işgücünün yetersizliğine de dikkat çeken Barış Gül, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ülkemiz için önemli olduğunu düşündüğüm iki konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Birincisi, sanayiyi beslemekte zorlanan mesleki – teknik okulların durumu. İkincisi ise işsizliğin temelini oluşturduğunu düşündüğüm nitelikli işgücünün eksikliği, yetersizliği.

Endüstri 4.0 işsizlik mi getirecek yoksa gelişimin altyapı ile desteklenmesi durumunda refah düzeyi yüksek bir toplum mu getirecek? Aslında bunu seçmek bizim elimizde.

Eğer dönüşümü doğru planlar ve sürdürülebilir bir uygulama gerçekleştirebilirsek, teknik liselerimizin, meslek yüksek okullarımızın müfredatlarını, endüstri ve sanayinin  beklentilerine uygun hale getirirsek, çağın getirdiği meslek altyapılarını destekler ve en önemlisi bu dönüşümü Türkiye için, ülkemiz için birlik olarak hep beraber yaparsak, refah düzeyi yüksek bir toplum yaratmak hiçte zor olmayacaktır. Güzel ve mutlu bir gelecek için bugünden harekete geçelim. Öncelikle kendimizi, sonra da çevremizdekileri bilgilendirelim. Geleceğimizi bugünden planlayalım ki çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakalım”

“Bursa bu dönüşümü ıskalayamaz”

Dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise, “Her gün yeni yüzüyle karşımıza çıkan teknoloji devrimi sürekli değişim ve dönüşümü zorunlu kılıyor. Gelinen süreçte toplumların ekonomik üretim modelleri tarihinin son durağı, dördüncü sanayi devrimi yani bir diğer adı ile Endüstri 4.0’dır. Yeni sanayi devrimi, dijital dönüşüm dinamiklerinden yola çıkarak geleceğin akıllı üretim ekonomisini ortaya çıkartıyor. Geleceğin dünyasında küresel rekabette ülkemiz ve Bursamız geç kalamaz, bu dönüşümü ıskalayamaz. Uzmanlar 2020 yılında yaklaşık 50 milyar cihazın birbiriyle iletişim halinde olacağı tahmin ediyor. İşte böyle bir süreçte küresel dönüşümün içerisinde olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Öte yandan açılış konuşmalarının ardından geçilen ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın moderatörlüğünde gerçekleştirilen günün ilk oturumunda, Honda Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Yağal ve Bosch Türkiye Endüstri 4.0 Koordinatörü Mustafa Ayhan, sanayileşmenin yeni penceresi Endüstri 4.0 konusu ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

NOT: 15. İnsan Yönetimi Zirvesi kapsamında alanında uzman konukların katılımıyla gerçekleştirilecek olan oturumların programına http://www.ikzirvesi2017.com/tr/zirve-programi/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …