Home FOTO GALERİ Satranç Kursuna Katılan Öğrencilere Sertifika

Satranç Kursuna Katılan Öğrencilere Sertifika

- Guncellenme Tarihi: 9 Mayıs 2017 16:31
3 min read
Satranç Kursuna Katılan Öğrencilere Sertifika için yorumlar kapalı
0

Öğrenciler Satranç İle Zihinlerini Geliştiriyor

– Dündar’dan Minik Satranççılara Sertifika

 

Osmangazi Belediyesi tarafından Mehmet Akif Bilgi Evi’nde eğitim gören çocuklara yönelik düzenlenen satranç kurusuna katılan öğrenciler sertifikalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın elinden aldı.

 

Osmangazi Belediyesi, öğrencilerin ders dışında sosyal faaliyetlerle de hayata hazırlanması için Mehmet Akif Bilgi Evi’nde başlattığı ücretsiz satranç kurslarını başarılı şekilde sürdürüyor. Eylül ayında başlatılan satranç kursuna katılan ilkokul öğrencilerine haftanın 6 günü olmak üzere toplam 100 saat satranç eğitimi veriliyor. Sınıf öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirilen satranç eğitimleri sayesinde çocukların hızlı düşünme ve doğru karar verebilme gibi zihin jimnastiği yapması, bu sayede de derslerinde ve yaşamlarında doğru karar vermesi gibi olumlu sonuçlar alınıyor. 2 buçuk aylık periyotlar halinde gerçekleştirilen ve yıl genelinde 50’şer kişilik 4 grup olarak düzenlenen satranç kursuna katılan öğrenciler sertifika ile ödüllendiriyor.

Mayıs ayında sona eren kursun ardından öğrenciler düzenlenen satranç turnuvasına katılarak kendilerini sınama şansı buldu. Satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler ise kupa ile ödüllendirildi. Kursa katılan tüm öğrencilere sertifika, turnuvada dereceye giren öğrencilere de kupalarını takdim eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Satranç, öğrencilerin hayata bakış açılarını ve plan kurmalarını geliştiriyor. Yaşamlarında daha doğru kararlar vermelerinde etkili rol oynuyor. Kursa katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca velilerimize de çocuklarını böyle önemli aktivitelere yönlendirdikleri için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Sıtmaya Dikkat

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından sıtma hastalığının kontrol altına alınması için oluşt…