Home FOTO GALERİ ‘Pazar Yeri’ Çok Beğenildi

‘Pazar Yeri’ Çok Beğenildi

- Guncellenme Tarihi: 8 Mayıs 2017 14:50
6 min read
‘Pazar Yeri’ Çok Beğenildi için yorumlar kapalı
0

Lale Kemal Kılıç Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Sümeyye Yalçıner’in yazıp yönettiği, öğrencilerinin sahnelediği ‘Pazar Yeri’  adlı tiyatro oyunu, Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde izleyicisi tarafından uzun süre alkışlandı.

Lale Kemal Kılıç Ortaokulu’nun yan tarafında kurulan Perşembe Pazarı’nda yaşanan olayları eğlenceli ve eleştirel bir dilde konu alan ‘Pazar Yeri’ adlı tiyatro oyunu senaryosu ve öğrencilerin müthiş oyunculuğu ile izleyiciden tam not aldı. Gemlik Belediyesi’nin de desteklediği oyunu Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, okulu yaptıran hayırsever Lale Kılıç, Okul Müdürü Saadettin Göl, Gemlik Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Turhan, okulun öğretmenleri ve velileri izledi.

Lale Kemal Kılıç Ortaokulu Türkçe Öğretmeni ve aynı zamanda GemlikLife köşe yazarlarından Sümeyye Yalçıner’in yazıp yönettiği, Perşembe Pazarı’nda yaşanan olaylar ele alındığı, pazarcı esnafının kendi aralarında yaşadığı diyaloglar, esnafın kendi içerisinde yaşadığı olaylar izleyiciyi güldürürken aynı zamanda düşündürdü.

Anne babanın çocukların eğitimindeki önemi, ailenin çocukları üzerindeki etkilerine vurgu yapılırken, canlı bomba sahnesi sonrasındaki, tüm oyuncuların hep bir ağızdan “Bu vatanı bölemeyeceksiniz” repliği ise uzun süre ayakta alkışlandı. Oyunda aynı zamanda okulun diğer Türkçe Öğretmeni Kübra Ecevit’in rol alması dikkat çekerken, veli ve öğretmenler arasındaki yaşanan diyaloglara eleştirel bir yaklaşımda bulunulmuş. Ayrıca Perşembe Pazarı’nda umumi tuvaletin bulunmamasına da dikkat çeken oyunda adeta yetkililere bir mesaj niteliği taşımış.

Oyun sonunda tüm karakterlerin ilerleyen yıllarda yaşadıkları da esprili bir şekilde seslendirildikten sonra, Lale Kemal Kılıç Ortaokulu Müdürü Saadettin Göl, Yalçıner’e çiçek takdim etti. “Okulumuzun bu etkinliğine katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Okulumuz Türkçe Öğretmen, Sümeyye Yalçıner, çok güzel bir tiyatro oyunu yazıp yönetti. Hem kendisini hem de tüm oyuncuları yürekten kutluyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran bu başarılı oyunu yazıp yöneten Sümeyye Yalçıner’e plaket takdim ederken, “Sümeyye Hoca artık bizim kızımız gibi oldu. Böylesine güzel bir senaryoyu zaten kendisinden bekliyorduk. Ama yaşadıklarını da bir kitapla yazmasını bekliyorum. Bu güzel tiyatro oyunu için kendisini ve öğrencilerini tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Oyunun yazarı ve yönetmeni Sümeyye Yalçıner ise konuşmasında kendilerine destek olan Gemlik Belediyesi’ne, okul yönetimine, öğretmen arkadaşlarına ve öğrenci velilerine teşekkür etti. “1 yıl boyunca bu oyuna çalıştık. O yüzden öğrencilerime de çok teşekkür ediyorum. Hepsi harika bir oyunculuk gösterdi. Bugün burada bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Oyuncular : Recep Baki (Hayri), Kevser Sude Karadeniz (Cevriye), Sıla Balcı (Kadriye), Makbule Fırat (Pembe), Zeynep Altay (Fadiş), İlkay Odabaşı (Mürvet), Ceren Kumru (Neriman), Nursena Terzi (Reyhan), Arda Hamarat (İdris), Irmak Şen (Lütfiye), Ege Kara (Bayram), Emre Arol (Servet), Tarık Arslan (Hasan), Taha Furkan Güzel (İbrahim), Elanur Yazar (Müşteri), Edanur Yazar (Müşteri), Doğukan Erdem (Müşteri), Berdan Berat Aktay (Müşteri), Kübra Ecevit (Öğretmen), Reji Asistanı Elanur Yazar, Işık Şefi Aybike Kavlak, Müzik Elanur Yazar, Damla Çanbel.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …