Home FOTO GALERİ Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Bursa Çimento’da kutlandı

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Bursa Çimento’da kutlandı

- Guncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2017 13:51
2 min read
Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Bursa Çimento’da kutlandı için yorumlar kapalı
0

zenliyim, güvendeyim”

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü; Bursa Çimento Fabrikası’nda farkındalık yaratacak etkinliklere ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz yıllarda, “EKED Sistemi”, “Acil Durum Yönetimi” ve “Davranış Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Oditi” temalarıyla gerçekleştirilen etkinliklerin 2017 yılı teması Çalışma Alanı Düzeni” olarak belirlendi. “Düzenliyim, Güvendeyim” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Bursa Çimento’da ünite bazlı 5S uygulamaları yapıldı.

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli uluslararası düzeyde kutlanan bu günün temel amacının; iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek, sağlıklı ve güvenli işyerleri oluşturma konusunda bilinci arttırmak ve konunun taraflarının bu amaca yönelik birtakım faaliyetler yürütmelerini teşvik etmek olduğunu söyledi. Nemli “sağlıklı, güvenli ve insana yaraşır iş ve işyerleri için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

İş kazalarının en önemli nedenlerinden biri olan çalışma alanındaki düzen eksikliğine dikkat çeken Osman Nemli “Özellikle endüstride kullanılmakta olan 5S;  kolayca yürütülebilen, çalışanların katılımının, memnuniyetinin ve verimliliğinin artmasını aynı zamanda iş kazalarının azaltılmasını sağlayan bir uygulamadır. Güvenli bir çalışma ortamı sağlamanın en önemli koşulu olası tehlikelerden arındırılmış temiz ve düzenli bir çevrenin oluşturulmasıdır.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…