Home FOTO GALERİ SERBEST BÖLGE VE LİMANLAR YOLU YAPIMINA BAŞLANDI

SERBEST BÖLGE VE LİMANLAR YOLU YAPIMINA BAŞLANDI

- Guncellenme Tarihi: 4 Mayıs 2017 13:57
3 min read
SERBEST BÖLGE VE LİMANLAR YOLU YAPIMINA BAŞLANDI için yorumlar kapalı
0

CEMAL KIRGIZ Serbest Bölge, Limanlar ve Sanayi Bölgesi yolu yapımına başlandı. Gemlik Belediye Meclisinden onaylanan planlarda 6 metre olan yol genişliği 35 metreye çıkacak. 5 büyük limanın yanı sıra 100’e yakın fabrikanın da bulunduğu bölgede bu çalışma ile trafik önemli oranda rahatlayacak. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Limanlarımız, Serbest Bölge ve çok önemli sanayi kuruluşlarımız bu bölgede bulunuyor. 20 bin kişilik istihdam ile yol yoğun biçimde kullanılıyor. Yolumuzu genişletme ve düzenleme çalışmaları başladı. 6 metre genişliğindeki yol, 35 metre genişliğe çıkarılacak” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ile birlikte yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “230 dönümlük alanın, kamulaştırma yapılmadan planlama yapılarak karayollarına kazandırıldı. Gemlik’te Kurulu bulunan Bursa Serbest Bölgesi 25 Serbest Bölge arasında ilk beşe girdi. Limanlarımızın önemi de ortada. Ayrıca çok önemli sanayi kuruluşlarımız bu yol üzerinde bulunmakta. İhracat hacmi, hinterlandı yüksek bir bölgemiz. Yol yapımı ile trafik rahatlarken, tırlar, kamyonlar ve servis araçları açısından da güvenli hale gelecek” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın başta olmak üzere Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür eden Refik Yılmaz, ilk etapta serbest bölgeye kadar genişletilecek yolun daha sonra sanayi kuruluşları ve limanlar bölgesine kadar düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık’ta, ilçeye önemli bir yatırımı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, işlem hacmi yüksek Serbest Bölge, Limanlar ve Sanayi Kuruluşları yolunun artık daha güvenli ve daha kullanışlı hale geleceğini müjdeledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …