Home FOTO GALERİ BATISİAD YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

BATISİAD YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

- Guncellenme Tarihi: 2 Mayıs 2017 16:00
7 min read
BATISİAD YOL HARİTASINI BELİRLEDİ için yorumlar kapalı
0

BATISİAD BAŞKANI ER: “DÜNYADA EKONOMİSİ GÜÇLÜ ÜLKELER SÖZ SAHİBİDİR”

Batı Trakya kökenli yönetici, sanayici ve işadamlarını tek çatı altında birleştiren BATISİAD, geniş katılımlı istişare toplantısıyla yol haritasını belirledi.

BURSA- Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği (BATISİAD), istişare toplantısını Osmangazi Belediyesi Tarihi Merinos Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi.

Toplantıya BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, Yönetim Kurulu Üyeleri ve BATISİAD üyelerinin yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ve BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş da katıldı.

“ARTIK BİRİNCİ GÜNDEMİMİZ EKONOMİ”

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde geride bıraktığı referandum süreciyle Cumhuriyet tarihinin en büyük yapısal dönüşümlerden birine imza attığını söyledi. Türk milletinin, ülkemizi geleceğe taşıyacak yapısal dönüşüme yeşil ışık yakarak kararını istikrardan yana kullandığını belirten Er, “16 Nisan referandumunda yeni ve büyük Türkiye’nin temelleri atıldı. Artık belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte ekonomi ana gündem maddesi olacaktır. Bu doğrultuda ekonomik reformlarda gaza basma fırsatı yakaladığımızı söyleyebilirim. Çünkü dünyada en güçlü ve modern silahlara sahip olan değil, ekonomisi güçlü ülkeler söz sahibidir” dedi.

“YENİ DÖNEM DAHA İYİ OLACAK”

Türk milletinin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yönelik altyapıyı oluşturarak ileriye emin adımlarla yürüyeceğine inandığını belirten Er, şöyle devam etti: “2017 yılının üçte birlik kısmını geride bıraktık. Yıl boyunca yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen ihracat, büyüme gibi ekonomik konularda açıklanan veriler önümüzdeki dönemin çok daha iyi olacağını gösteriyor.  Bu dönemi incelediğimizde Bursamızda yeni açılan firma sayılarının arttığını görüyoruz. Fuarların Bursamıza getirdiği önemli hareketliliği, en son İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’nda da gördük. Çeşitli sektörler için BTSO organizasyonuyla yurtdışından gelen alım heyetleri ekonomik hayatımıza canlılık kattı. BTSO Başkanı Burkay’a ve BTSO’ya bu konuda teşekkür ediyoruz.”

BATISİAD ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRIYOR

BATISİAD’ın vatan için çalışan, üreten milli şuura sahip üyelerden oluştuğunu vurgulayan Er, dernek içinde birlik ve beraberliği artırmak için çalışmaları hızlandırdıklarını vurguladı. Türkiye için katma değer oluşturmayı tüm güçleriyle sürdüreceklerini ifade eden Ahmet Er, “Batı Trakya kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlar’daki sesi olmak, Türkiye’nin özellikle Balkanlar’daki ekonomik gücünü değerlendirmek, uluslararası düzeyde ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki iletişim temsil ve işbirliği ağlarını geliştirmek amacıyla başlattığımız çalışmalarda sizlerin de katkılarınızla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

DÜNDAR: BATISİAD BALKANLARDA YOL GÖSTEREBİLECEK BİR DERNEK

Toplantıda söz alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, BATISİAD’da Batı Trakya kökenli çok değerli iş adamlarının yer aldığını ifade ederek, “Kendi içimizde ekonomik istişarelerle ticaret hayatımızı daha da iyileştiriyoruz. Balkanlarla ilişkilerde Bursa lokomotif konumunda. BATISİAD da özellikle Batı Trakya ile kurulacak ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerde iş adamlarına yol gösterebilecek nitelikte bir dernek” dedi.

Öte yandan toplantıda BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ve BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş da birer selamlama konuşması yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…