Home FOTO GALERİ BUSİAD Başkanı Baylan, AKPM’nin Türkiye kararını değerlendirdi

BUSİAD Başkanı Baylan, AKPM’nin Türkiye kararını değerlendirdi

- Guncellenme Tarihi: 28 Nisan 2017 13:08
3 min read
BUSİAD Başkanı Baylan, AKPM’nin Türkiye kararını değerlendirdi için yorumlar kapalı
0

Bilindiği üzere Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği oylama ile 45’e karşı 113 oyla Türkiye’yi siyasi denetime alma kararı vermişti. BUSİAD Başkanı Günal Baylan, AKPM Genel Kurulu’ndaki “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” konulu oturumun sonunda çıkan söz konusu kararı değerlendirdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Baylan, şu ifadelere yer verdi:

“Söz konusu oturumda ele alınan rapor çerçevesinde Türkiye’de demokratik kurumların işleyişinin bozulduğu belirtilerek, son dönemde Türkiye’de insan hakları ihlâlleri yaşandığına ve hukuk devleti normlarında çeşitli olumsuzlukların gündeme geldiğine vurgu yapılmıştır. AKPM bünyesinde bugüne kadar denetim sürecinden çıkarıldıktan sonra yeniden bu sürece alınan başka bir ülke olmadığına bakacak olursak yaşanan süreç, Türkiye’nin AB ile sürdürdüğü üyelik müzakerelerini olumsuz yönde etkileyebilecektir.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin kuruluş amacı; ortak bir çatı altında ideallerin ve prensiplerin gerçekleşmesini sağlamak, ekonomik ve sosyal gelişimi kolaylaştırmak, uyum, işbirliği, iyi yönetişim, insan haklarına saygı, hukuk devleti prensiplerinin kabulü, demokrasi ile temel insan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını sağlamaktır.

Bu açıdan değerlendirdiğimizde 2010 – 2012 yılları arasında AKPM’nin dönem başkanlığı görevini üstlenmiş bir Türkiye’nin alınan bu kararı, yapacağı reformlarla durduracağını temenni ediyor ve bu süreci en kısa sürede atlatacağına inanıyoruz. Yapılacak reformların aynı zamanda AB’ye katılım sürecine de büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz.”

Saygılarımla,

 

Günal Baylan

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…