Home FOTO GALERİ Yerel tohumlar Nilüfer el değiştirecek

Yerel tohumlar Nilüfer el değiştirecek

- Guncellenme Tarihi: 25 Nisan 2017 14:31
3 min read
Yerel tohumlar Nilüfer el değiştirecek için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin 29 Nisan Cumartesi günü Ürünlü’de düzenleyeceği Tohum Takas Şenliği’nde, Türkiye’nin bir çok ilinden gelecek olan yerel tohum meraklıları ve  üreticiler, ellerindeki tohumları birbirleriyle takas ederek yerli tohumların yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak.

Nilüfer Belediyesi, Anadolu’nun yerel bitki çeşitlerini korumak ve geleceğe taşımak amacıyla yürüttüğü çalışmaları her yıl giderek genişletiyor. Bu kapsamda ilki 2015 yılında yapılan Tohum Takas Şenliği bu yıl kapsamı daha da genişletilerek gerçekleştirilecek.

Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Kent Konseyi, EKODER ve Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi iş birliği ile düzenleyeceği Nilüfer 3. Tohum Takas Şenliği, 29 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’de  yerel tohum çalışmalarının sürdürüldüğü Kent Bostanları ziyareti ile başlayacak.

Daha sonra Ürünlü Meydanı’nda devam edecek olan Tohum Takas Şenliği, Bursa’nın yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden gelecek tohum meraklıları, tohum dernekleri ve tohum gruplarını buluşturacak.

Kurulacak stantlarda yerel tohumların takas edileceği Nilüfer 3. Tohum Takas Şenliği’nde

ayrıca Tohum Forumu, Çocuk Atölyeleri düzenlenecek. Kent Bostanları’nda üretilen tohum ve sebze fidelerinin ücretsiz olarak meraklılarına dağıtılacağı şenlikte, Ürünlü Kadın Derneği de yerel tatları konuklara ikram edecek

Sağlıklı besinlere ulaşmak isteyen kişileri doğal tarım ürünleriyle tanıştırmak, yerel tohumlarla üretilen çeşitlerin sürdürülebilirliklerini sağlamak, tohumun yaşam, yaşamın da sağlıklı gıdalar ile mümkün olduğunu vurgulamak amacıyla düzenlenecek olan Nilüfer 3. Tohum Takas Şenliği, tüm vatandaşlara açık olacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…