Home FOTO GALERİ Nilüfer’de 23 Nisan coşkusu

Nilüfer’de 23 Nisan coşkusu

- Guncellenme Tarihi: 24 Nisan 2017 14:44
5 min read
Nilüfer’de 23 Nisan coşkusu için yorumlar kapalı
0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sonsuza dek var olacağını belirterek, başta çocuklar olmak üzere herkesi egemenliğe sahip çıkmaya çağırdı.

Bağımsızlık sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluş yıldönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Nilüfer’de, halkın katılımıyla coşku içinde  kutlandı. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
BOZBEY: 23 NİSAN EGEMENLİĞİMİZİN İSPATIDIR
Törende konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey herkesin bayramını kutladı. Egemenliğin ülkenin en değerli hazinesi olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, “Egemenliği olmayan bir ülkenin adı da, varlığı da yoktur. 23 Nisan, egemenliğimizin ispatı demektir. 23 Nisan, küllerinden yeniden doğmak demektir. Bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla dünyaya ilan edilmesi demektir. Prangaları koparıp, çağdaş bir geleceğe adım adım yürümek demektir” ifadelerini kullandı.  

“TBMM SONSUZA DEK VAR OLACAKTIR”
En büyük değerlerin özgürlük, demokrasi, daima Cumhuriyet ve egemenlik olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Atamızın dediği gibi: Egemenliğimiz kayıtsız şartsız milletindir. Yeter ki inanalım. Yeter ki ilke ve devrimlerinin izinde olduğumuz, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yılmadığı gibi. Osmanlı Mebusan Meclisi’nin kapatılmasından yalnızca 12 gün sonra, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni topladığı gibi, biz de inançlı ve kararlı olalım. Demokrasilerde, Meclis olmazsa olmaz kuraldır.Türkiye Büyük Millet Meclisi sonsuza dek var olacaktır.”

Başta çocuklar olmak üzere herkese seslenen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konuşmasını  “23 Nisan gibi önemli bir emaneti geleceğe taşıyacağınıza inanıyorum.  Sevgili çalışma arkadaşlarım, Nilüferliler, sevgili konuklar, egemenliğimize sahip çıkacağınıza inanıyorum” ifadeleriyle tamamladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…