Home FOTO GALERİ DERBENT PATİKA KOŞUSUNA BÜYÜK İLGİ

DERBENT PATİKA KOŞUSUNA BÜYÜK İLGİ

- Guncellenme Tarihi: 24 Nisan 2017 14:41
4 min read
DERBENT PATİKA KOŞUSUNA BÜYÜK İLGİ için yorumlar kapalı
0

İznik Ultra Maratonu’nun beş parkurundan biri olan 15 km Derbent Patika koşusu büyük ilgi gördü. Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olarak gösterilen İznik Ultra Maratonu 140,90,50,15 ve 5 km’lik doğal ve tarihi parkurlardan oluşan rotaları ile her yıl katlanarak büyüyor.

İznik’in Derbent Mahallesi’nde gerçekleşen Patika koşusunda mahalle sakinleri yerli ve yabancı sporcuları evlerine davet ederek adeta Türk Misafirperverliğinin dünya çapında olduğunu herkese gösterdiler.

Türkiye’nin en çok ilgi gören, en büyük patika yarışı “İznik Ultra’da 140 km’nin startının ardından 80 km, 50 km ve 15 km Derbent Patika Koşusu’nun da startı verildi.Ulusal ve uluslar arası düzeyde 1000’e yakın sporcunun katıldığı yarışlarda en büyük ilgiyi Derbent Patika Koşusu gördü.Patika koşusuna 324 sporcu katılırken İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, Polis Memuru Okşan Köken,Turizm İşletmecisi Ali Karaman ile Engelli Burak Tetik’te katılarak İznikliler adına yarıştılar.Yarışa Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu’da eşlik etti.

15 km Derbent Patika Koşusu’nda birinci 53 dakika 20 saniye ile Kudret Arabacı, ikinci 54 dakika 4 saniye ile Kamil İnak, üçüncü 1 saat 2 dakika 42 saniye ile Louis Dereboy oldu.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali olan İznik Ultra Maratonu bir çok özel sektör işbirliği ile düzenleniyor. İlk kez 2012’de 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra, katılım açısından beş yılda 10 kat büyüdü. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor.

İznik Ultra Maratonu’nda 23 Nisan 2017 günü 5 Km Tarihi Kent Koşusu ile Minik Adımlar koşusu gerçekleştirilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…