Home GÜNCEL Mini Çarşı’da Hokus Pokus

Mini Çarşı’da Hokus Pokus

- Guncellenme Tarihi: 23 Nisan 2017 18:26
4 min read
Mini Çarşı’da Hokus Pokus için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Meclisi tarafından eski sahiplerine verilmesi yönünde meclis kararı olmasına rağmen işi oldubittiye getirerek başkanın istediği kişilere verdiği ortaya çıktı. Meclis kararını hiçe sayan kararı hak sahipleri yargıya taşıyor.

Mudanya’da belediye kaynaklı skandal uygulamaların ardı arkası kesilmiyor. Yaz sezonunda işyerlerinden çıkarılan mini çarşı esnafının bekleyişi hüsranla sonuçlandı. Çarşıyı ideolojik nedenlerle yıkan Hayri Türkyılmaz, esnafın AK Partili olduğunu iddia ederek hepsini dışarı attı. Mini Çarşı’nın yerine daha modern bir çarşı yapacaklarını açıklayan Türkyılmaz, PTT’nin karşınsa da bir mini çarşı yaptı. Mini Çarşı esnafının mağdur dilmemesi için Mart ayı meclis toplantısında verilen önerge Meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

HAK SAHİPLERİ MAĞDUR OLMASIN DİYE…

Borcu olmayan ve yükümlülüklerini yerine getiren esnafın mağdur edilmemesini amaçlayan önergenin kabulünün ardından Mudanya Belediyesi, bu karar yokmuş gibi encümen üyelerinin değiştiği hafta sessiz sedasız başkan insiyatifi ile tezgâhları verdi. Liste açıklanmazken, tezgâhların hangi kriterle kimlere verildiği henüz belli değil.

KİME VERİLDİĞİ BELLİ DEĞİL

İşine gelen ihalelerin sonuçlarını web sitesinden ilan eden belediye bu tür uygulamalarda ise derin bir sessizliğe bürünüyor. Onarca esnafı mağdur eden ve tartışmalı bir şekilde verilen tezgahların 4 aylık bir süreliğine verildiği bildirildi.

HAK SAHİPLERİ YARGIYA GİDİYOR

Meclis kararın rağmen ideolojik saplantılarla hak sahiplerini devre dışı bırakan Türkyılmaz’a karşı hak sahipleri yargı yoluna gidiyor. İdari yargıya başvurmaya hazırlanan hak sahipleri İçişleri Bakanlığı’na da meclis kararının hukuk dışı yok sayıldığı gerekçesiyle dilekçe verdi. İşin peşini bırakmayacaklarını dile getiren hak sahipleri, Mudanya’nın kimsenin babasının çiftliği olmadığını, herkesin bu devletin kanunlarına uymak zorunda olduğunu ifade etti.

GÖZLER YARGIDA

Yargıdaki teröristlerin temizlenmesinin ardından kararların bir anda normale döndüğü son 7 aylık süreçte Mudanya Belediyesi’nin yargıdan yediği üst üste tokatların ardından bu mahkemenin sonucu kamuoyunda merakla bekleniyor. Bakalım bu hokus pokus uygulamaya yargı geçit verecek mi?

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da “21. Yüzyılda Öğretmen Olmak” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iş birliğinde gerçekleşti…