Home FOTO GALERİ 140 KM’LİK İZNİK ULTRA MARATONU START ALDI

140 KM’LİK İZNİK ULTRA MARATONU START ALDI

- Guncellenme Tarihi: 22 Nisan 2017 17:39
3 min read
140 KM’LİK İZNİK ULTRA MARATONU START ALDI için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olarak gösterilen İznik Ultra Maratonu 140 kilometre koşusu gece 00.00’da İznik’in merkezinden start aldı. Star Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ve Başkan Yardımcısı Necati Tosun tarafından verildi.

Türkiye’nin en çok ilgi gören, en büyük patika yarışı “İznik Ultra’da nefesler tutuldu ve en uzun parkur olan 140 km’lik yarış başladı.Yarışın startını İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ile Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun verdi.

22-23 Nisan tarihlerinde 6. kez düzenlenen yarışa 20 ülkeden 1000’e yakın sporcu katılıyor. Sporcular, 140, 90, 50 ve 15km’lik doğal parkurları aşarak maceralı bir yarış yaşayacak. Etkinlik 23 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan 5km’lik İznik Tarihi Kent Koşusu ve Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel “Minik Adımlar”  koşusu ile sona erecek.

İznik Ultra Maratonuna katılan yarışmacılar Ayasofya Orhan Camii, Osmanlı’nın ilk kubbeli camisi Hacı Özbek Camii, Yeşil Cami, İznik Müzesi, Lefke Kapı, Tarihi Su Kemerleri, Dikilitaş gibi bir çok tarihi eser ile karşı karşıya gelerek adeta tarihin içinde bir yolculuğa çıkacak.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali olan İznik Ultra Maratonu bir çok özel sektör işbirliği ile düzenleniyor. İlk kez 2012’de 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra, katılım açısından beş yılda 10 kat büyüdü. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor.

00.00’da 140 kilometrelik İznik Ultra Maratonu ile başlayan yarışlar, cumartesi koşulacak 50 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 90 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu, 15 kilometrelik Derbent patika koşuları ile devam edecek, Pazar günü 5 kilometrelik Tarihi Kent Koşusu ardından yapılacak ödül töreni ile sona erecek. Ultra parkurları yüzde 80 toprak yollarda koşulacak.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…