Home FOTO GALERİ Bursa’da Çarşılar Dualarla Açılıyor

Bursa’da Çarşılar Dualarla Açılıyor

- Guncellenme Tarihi: 21 Nisan 2017 14:08
5 min read
Bursa’da Çarşılar Dualarla Açılıyor için yorumlar kapalı
0
  • Tarihi Çarşıda 600 Yıllık Gelenek
  • Dündar, Esnafla Bereket Duası Yaptı

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki esnafın geleneksel ‘bereket’ duasına eşlik ederek, çarşı esnafına hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Kapalı Çarşı Koza Han esnafını ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her hafta gerçekleştirilen bereket duasında esnafla birlikte el açıp dua etti. Uzun Çarşı, Koza Han girişi ve Kapalı Çarşı çıkışının kesiştiği noktada yapılan duayı, çarşı bölgesindeki camilerden Orhan Camii imamı okudu. Uzun Çarşı Dernek Başkanı Mehmet Akif Yalçınkaya, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Mehmet Çakman, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve çarşı esnafının katıldığı duaya eşlik eden Başkan Mustafa Dündar, “Dua, Allah’tan hayır ve rahmet dilemektir. Allah’a sığınma, yardım istemektir. Bizler, inancımızın bir gereği olarak tüm işlerimize dua ile başlar, Cenab-ı Allah’tan yardım dileriz. Tarihi çarşılarımızda esnafımızın, yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip bir geleneği yaşatması, iş yerlerini hayır dua ile açmaları, hem tarihi geçmişimize sahip çıkma, hem de ahilik geleneklerinin yaşatılması adına çok çok önemli. Belediye olarak bizler çarşılarımızı yaşatmak, mevcut hallerini koruyup gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu yenileme ve restorasyon çalışmaları sonrası tarihi çarşı ve hanlar bölgesi, yeniden eski ihtişamlı günlerine dönerek, modern AVM’lerle yarışır hale geldi. Rabbim yapılan duaları kabul eylesin, esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı, bereketli alışverişler nasip etsin” dedi.

Uzun Çarşı Dernek Başkanı Mehmet Akif Yalçınkaya da her hafta başında işyerlerini açtıktan hemen sonra gerçekleştirdikleri geleneksel ‘Çarşı Bereket Duası’nın çarşı esnafını işlerinin bereketli olması için yapıldığını söyledi. Yalçınkaya, “Atalarımızın, 600 yıl önce bu topraklarda başlattıkları bir gelenek. Aynı zamanda bizim ahilik kültürümüzün de bir parçası. Çarşıda bulunan yaklaşık 4 bin civarında esnaf arkadaşımız ile alışveriş için gelen vatandaşlarımızın bereketli kazançlar elde etmesi, çarşımızı, esnafımızı, vatandaşlarımızı görünür görünmez tüm kazalardan koruması için Cenab-ı Allah’a dua ediyoruz. Asırlardır çarşı esnafımız, sabahları dükkanlarını açmadan evvel yapılan dua ile günlerine başlar, yüce rabbimizden bolluk, bereket, sıhhat, afiyet isterlermiş. Biz de günümüzde aynı duygularla bu duayı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…