Home FOTO GALERİ Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Yeni Genelge

Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Yeni Genelge

- Guncellenme Tarihi: 19 Nisan 2017 14:02
3 min read
Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Yeni Genelge için yorumlar kapalı
0

Basın Açıklaması

 

Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan vatandaşlarımızın bu süreçte ortaya çıkan ihtiyaçlarına etkin cevap vermeyi amaçlayan “Mevsimlik Tarım İşçileri Genelgesi” Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Genelgeyle kurumlar arasında mevsimlik tarım işçiliği konusunda entegrasyonu, mevsimlik tarım işçilerimize ve ailelerine kamusal hizmetlerin etkin ve verimli olarak sunulabilmesi sağlamak için Mevsimlik Tarım İşçileri Bilgi Sistemi (e-METİP) kurulması düzenlenmektedir.

Genelge ayrıca, barınmadan ulaşıma mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan bir çok tedbiri hayata geçirmektedir.

Genelgenin yayımlanması ile mevsimlik tarım işçilerimizin yoğun olarak çalıştıkları yerlerde, eğitim ve sosyal faaliyetleri ile temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri geçici yerleşim alanları kurulmasının önü açılmış oldu.

Valiliklerce bu alanlarda elektrik, su, kanalizasyon alt yapısına sahip ortak kullanıma uygun bir ortak kullanım tesisi oluşturulacaktır. Ortak kullanım tesisi içerisinde, mevsimlik tarım işçilerimiz ile ailelerinin temiz su, tuvalet ve banyo gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri imkanlar bulunacaktır.

Mevsimlik tarım işçilerimizin ve ailelerinin düzenli sağlık taramaları, aşılamaları, gebe, bebek ve çocukların izlemlerinin yaptırılması amacıyla mobil sağlık ekipleri oluşturulacaktır.

Mevsimlik tarım işçisi ailelerimizin zorunlu öğretim çağındaki çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri sağlanacak böylece çocuk işçiliği ile de etkin bir mücadele yapılmış olacaktır.

İşçilerimizin göç döneminde yolculuklarının güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi sağlanacak, münhasıran mevsimlik tarım işçilerini taşıyan karayolu araçlarının 24:00-06:00 saatleri arasında şehirlerarası yolculuk yapmamaları sağlanacaktır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…