Home EKONOMİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu

- Guncellenme Tarihi: 19 Nisan 2017 14:07
3 min read
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu için yorumlar kapalı
0

NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. İşte açıklamalarda önde çıkan başlıklar;

“802 BİN 856 İSTİHDAM SAĞLANDI”

“İstihdam seferberliği kapsamında 1 Ocak 15 Nisan itibariyle 802  bin 856 kişinin iş başı yaptı. Mayıs ayında bu rakam bir milyonu bulacak. İstihdam artışı üretim rakamlarına da yansıyor.  Emekliye promosyon ödemelerinin yüzde 75’i tamamlandı. 3 milyar 200 milyon gibi bir rakam ödendi”

KIDEM TAZMİNATI DÜZENLEMESİ

“Kıdem tazminatı bugün için 2 temel sorun başlığı var. Sürdürülebilir olmadığını gösteren iki net başlığı var.Çalışanları hakları, işveren kasasında birikiyor bu da büyük sorunlara sıkıntılara sebep oluyor. Bazı işyerleri kapanabiliyor, işveren bunu finansman olarak kullanabiliyor. Çalışan ya kıdem tazminatını alamıyor ya da az alıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren işvereni ile çalışanı ile sendikasıyla samimiyetle, alın teri ve hak hukukun korunması ve güvencenin güçlü olmasıdır.”

KAYIT DIŞI İSTİHDAM

“Yüzde 70 oranında hak kaybı var. yüzde 30’luk kitle de neredeyse yarın ne olacağını bilmediği riski taşıyor. 60 milyarlık bir kayıp var. Kayıt dışı mücadelemizi güçlendireceğimiz bir dönemdir.”

SGK ÖDEMELERİ

“Ödemelerde bir sıkıntı görmeyip, sağlıklı rakamlar görürsek daha fazla gelirimiz olacak diye düşünüyoruz.”

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİSİ

“İlk olarak çocuk işçileri, veya çocukların eğitimle olan irtibatları konusunda güçlü projeler düşündük. Okulların açıldığı dönemlerde veya kapanmadan mevsimlik işçi olarak giden çocukların eğitimleri aksamamalı. Transferlerini, gidiş dönüşlerini düzenledik.”

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

“Genç girişimcilere destekler veriyoruz. Onlara destek oluyoruz. Bunu birlikte başarabiliriz, akıl ve alın terinin kutsallığı önemli. Bir tık daha cesur adım atılmalı. Gençlerle ilgili önemli çalışmalar yapacağız. İşsiz olan gençlerimizin yüzde 24’ün yarısını biz ideal bir potansiyele dönüştürebildiğimizde Türkiye farklı bir noktaya gider.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…