Home FOTO GALERİ Spor ve kültür bu merkezde buluşacak

Spor ve kültür bu merkezde buluşacak

- Guncellenme Tarihi: 14 Nisan 2017 15:59
15 min read
Spor ve kültür bu merkezde buluşacak için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’da yapımı hızla devam eden Gençlik Merkezi, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri Projesi düzenlenen bir programla kamuoyuna tanıtıldı.

Etibank karşısında bulunan yaklaşık 37 dönümlük alanda temeli 23 yıl önce atılan ancak atıl durumda kalan tesisler, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın uyumlu çalışmasıyla kültür, sanat ve sporun merkezi oluyor.

30 milyon TL’lik yatırımla 2016 yılı Ağustos ayında temeli atılan mega proje için  Mustafakemalpaşa’da tanıtım toplantısı yapıldı.

Etibank’daki programa; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, belediye meclis üyeleri, siyasi parti, sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar,öğretmenler, spor kulüpleri ve sporcular katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yıllardır kanayan bir yara olan bu atıl tesisleri çağdaş bir donatıyla projelendirerek Mustafakemalpaşa’nın hizmetine sunmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

 

‘Merkez herkese açık olacak’

 

Bu projenin özellikle gençlerin kültür, sanat ve spor faaliyetlerine yönelmesine büyük katkılar sağlayacağını belirten Başkan Sadi Kurtulan; ” Siyaset millete hizmet etmek, gençlerin önüne yeni hedefler koyabilmektir. Bu projenin hayata geçmesi hepimiz için zor bir süreç oldu. 1994 yılından beri bir çok engelden dolayı bu yatırım 2009’da bizim önümüze geldi. Kendi yerimizde kendi işimizi yapamaz durumdaydık. Kamuoyu bunun üzerinde duruyor, bizden görevlerimizi yapmamızı, verdiğimiz sözü tutmamızı istiyordu. Teşvik ve eleştirilerle bugünlere geldik. Bu alanı devraldığımız günün

akabinde ‘Gençlik Merkezi’ni nasıl yapabiliriz’ diyerek yola koyulduk. Bu konuda Milletvekilimiz Hüseyin Şahin bize yol göstericilik yaptı. Gençlik Spor Bakanlığı ve Büyükşehir’in kapısını çaldık. Verimli toplantıların ardından bu projeyi hayata geçirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’de proje finansmanının yarısını üstlendi. Bu merkez, sanata, spora, kültüre değer veren herkesin tesisidir. Bir hizmeti projelendirerek hayata geçirmek zor.Geçmişteki yanlış örnekler hep bizim şevkimizi kırmıştır. Bu birlikteliği sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu eser, birlikte olmanın somut bir örneğidir. Tüm siyasi partilerimiz, meclisimiz buna destek verdiler. Bu uyum Mustafakemalpaşa’nın geleceğine çok kapı açacaktır” dedi.

 

‘Yeni nesil proje’

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin ise Türkiye’nin en büyük gençlik merkezlerinden birinin Mustafakemalpaşa’ya yapıldığını söyledi.

Mustafakemalpaşa’daki tesisin yeni nesil bir proje olduğuna dikkat çeken Şahin; ” Bugünlere gelmek kolay olmadı. Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’ın azmi bizlere yol açtı. Bakan’a projeyi sunacağımız gün, ameliyatlı haliyle toplantıya katıldı, Mustafakemalpaşa’ya olan sevdasını gösterdi. Çekilen zahmetler, verilen emeklerin karşılığını bu muhteşem yatırımla aldık. Bu merkez, Bursa’nın spor kenti olması noktasında vizyon bir projedir. Kapalı yüzme havuzları, spor salonları, sinema ve kültür salonları ile gözde bir merkezdir. Bu tesisleri yaparken aynı zamanda bir hastanenin hasta sayısını düşürüyoruz, bir batakhanenin kapısına kilit vuruyoruz. Spor yatırımları aynı zamanda bu anlama geliyor” dedi.

 

‘Başarının anahtarı tesisleşme’

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da konuşmasında spordan, kırsal kalkınmaya, ulaşımdan tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasına kadar her alanda öncü hizmetler verdiklerini dile getirdi.

Karadağ; ” Bursa 3 milyonluk bir şehir, %60’ı genç bir nüfus. Bunun için özellikle sporda tesisleşmeye önem vermemiz gerekiyordu. Ne kadar tesis, o kadar başarı. Büyükşehir olarak merkezden ilçelere, okullardan amatöre kadar her yerde tesisleşme atılımı yaptık. Başladığımız işleri istikrar sayesinde hızla bitirdik. Spor deyince artık akla Bursa ve Büyükşehir

Belediye Başkanımız Recep Altepe geliyor. Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi’de örnek bir dayanışma içinde hayata geçiriliyor. Bu tesislerde vizyon sahibi bir nesil yetişecek ” dedi.

 

‘Güçlü irade, uyumlu çalışma’

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise yıllarca metruk kalan tesislerin Mustafakemalpaşalılar gibi kendilerini de üzdüğünü söylerken güçlü bir irade ve uyumlu çalışmayla prestij bir yatırıma imza atıldığını kaydetti.

Gençlik Merkezi, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nin en uygun şekilde planlandığını belirten Milletvekili Şahin; ” 1994 yılında dönemin Spor Bakanı Şükrü Erdem, iyi niyetlerle bu eseri Mustafakemalpaşa’ya kazandırmak için süreci başlattı. Siyasette, devlette devamlılık vardır. Onlar başladı, bitirmekte bizim vazifemiz. Belediye Başkanımız bizlere bu tesisi tamamlamak istediğini ve desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Metruk tesisleri gezdik. Teknik ekiplerle birlikte yerinde inceleme yaptık ve düğmeye bastık. Daha sonra konuyu Bakanımıza bir toplantıda arz ettik. Bakanımız ‘ Bu yatırımın yarısını Büyükşehir karşılarsa olur’ dedi. Bende Büyükşehir adına söz verdim. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanımıza konuyu açtım ve o da ‘ Sen söz verdiysen biz imzaladık bile’ dedi. Böyle güzel bir uyum var.

Bakanımızın ve Büyükşehrimizin desteği ile bugünlere geldik.  Bu projenin hayata geçmesinde çok büyük emek, kararlılık ve birlik vardır. Türkiye’nin 3. büyük merkezi burasıdır. Bu tesis herkese açık olacak. Akar Sahası’ndaki kamulaştırma işlemleri bittiğinde buraya da güzel bir semt sahası yapacağız. Burası da sentetik yüzeyli, 500 kişilik seyirci kapasiteli ve 4 soyunma odalı bir saha olacak. Mustafakemalpaşa için çalışmaya devam edeceğiz ” dedi.

Toplantıda, Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nin Mustafakemalpaşa’ya kazandırılması için verdiği desteklerden dolayı AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin’e teşekkür plaketi verildi.

Konuşmaların ardından kaba inşaatının %95’i tamamlanan Gençlik Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulunan heyete yetkililer tarafından bilgiler verildi.

Merkezde neler olacak?

 

Gençlik Merkezi, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nin toplam inşaat alanı 17. 200 metrekare.

İnşa edilecek olan tesisin 15000 metrekare kapalı alanı bulunuyor. 3 ana binadan oluşacak olan tesis tamamlandığında rekreasyon alanlarıyla birlikte halkın önemli bir ihtiyacına cevap vermiş olacak.

2 katlı kültür merkezi, 8200 metrekare inşaat alanlı ve 3800 metrekare oturum alanlıdır. Kültür merkezi içerisinde 530 ve 150 kişi kapasiteli çok amaçlı salonlar, 115 kişi kapasiteli sinema, 50 kişilik seminer salonu, 130 araç kapasiteli kapalı otopark yer alıyor.

Gençlik Merkezi’nde BUSMEK ve Uğur Böceği kültür Merkezi kursiyerlerine hizmet verecek 15 adet derslik ve sanat atölyeleri ile 310 metrekare kapalı alanlı kafe bulunacak.

6000 metrekarelik inşaat alanlı ve 3750 metrekare oturum alanlı spor salonu binasında ise 1200 metrekare kapalı yüzme havuzu, 900 metrekare alanlı 250 kişi seyirci kapasiteli basketbol, voleybol sahası, 280 metrekarelik güreş salonu, jimnastik salonu, kondisyon salonu gibi sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanlar yer alacak. Bunların yanı sıra futbol, basketbol, voleybol sahası, kapalı 2 adet tenis kortu, çocuk oyun alanı, çiçek bahçesi, dinlenme alanları, yürüyüş yolları gibi açık alanlar da tesisin bünyesinde yer alacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…