Home FOTO GALERİ Bursa müzik dünyası” masaya yatırıldı

Bursa müzik dünyası” masaya yatırıldı

- Guncellenme Tarihi: 13 Nisan 2017 14:24
2 min read
Bursa müzik dünyası” masaya yatırıldı için yorumlar kapalı
0

Altınkoza Musiki Derneği, bir ilki gerçekleştirerek “Bursa’da  Türk Müziği” konulu panel düzenledi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. İsmail M. Göğüş’ün yönettiği panele konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Anasanat Dalı’ndan Yard. Doç Dr. Ahmed Tohumcu ve Yard. Doç. Dr. Erdem Özdemir, Bestekar Erdinç Çelikkol, Devlet Sanatçısı Kutlu Payaslı konuşmacı olarak katıldı.
Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın da izlediği ve Bursa’da müziği gönül vermiş kişi-kurum ve kuruluşları aynı çatı altında toplamayı amaçlayan panelde; Bursa’da Türk müziğinin tarihçesi, musıki kurumlarının durumu ve müziğe etkisi, müzik adına yapılması gerekenler tartışıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi kültür müdürleri, orkestra ve musıki toplulukları yöneticilerinin davetli olmalarına rağmen toplantıya katılmamaları üzüntü ve şaşkınlık yarattı.
Altınkoza Musiki Derneği Başkanı Hasan Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, müzikle ilgilenen amatör ve profesyonel değerlerin biraraya geleceği benzer toplantılarla, Bursa’daTürk müziğine hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …