Home FOTO GALERİ Hikmet Çetin: Siyasette yer almak isteyen gençler birikimli olmalı

Hikmet Çetin: Siyasette yer almak isteyen gençler birikimli olmalı

- Guncellenme Tarihi: 12 Nisan 2017 15:01
9 min read
Hikmet Çetin: Siyasette yer almak isteyen gençler birikimli olmalı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Sosyal Demokrasi Seminerleri’ne katılan 20. Dönem TBMM Başkanı ve eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, “Gençler, birikimleriyle birlikte siyasetin içinde olmalı” dedi.

Nilüfer Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği iş birliğiyle ‘Sınırları aşıp köprüler kuruyoruz’ sloganıyla gerçekleştirilen Sosyal Demokrasi Seminerleri Türk siyasetinin önemli isimlerinden Hikmet Çetin’in katılımı ile sona erdi. Mart ayında başlayan seminerlere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Prof. Dr. Örsan K. Öymen, Prof. Dr. Ahmet İnam, Prof. Dr. İlhan Tekeli, Erol Tuncer, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Ali Topuz, Doç. Dr. Mustafa Şen, Ayşe Gülsün Bilgehan, Av. Yahya Şimşek, Murat Karayalçın konuşmacı olarak katıldı.

Seminerlerin son konuğu olan, 20. Dönem TBMM Başkanı, eski bakanlardan ve eski CHP  Genel Başkanı Hikmet Çetin de ‘Siyasette Gençlik’ konusunda bilgi, tecrübe ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Konak Kültürevi’ndeki etkinliğe Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Atilla Çandır ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Birikimi ve amacı olmadan siyaset yapan gençlerin başarılı olamayacağını vurgulayan Çetin, “Siyasette yer almak isteyen gençler, amacının ne olduğunu ve siyaseti ne için istediğini bilmelidir. Birikimi olmadan, sadece ‘Ben siyasi partiye üyeyim’ diyen gençlerin başarılı olma olanağı yok. Siyaset bir meslek değildir. Gençler, kendilerini siyasi malzeme olarak kullandırmamalı ve siyasette sadece slogan atmakla, afiş dağıtmakla yetinmemeli. Aktif siyasette yer almak için amacının ne olduğunu bilmeli, birikimli olmalı ve siyasi kararlarda yer alabilmeli. Üniversite bitirip, bir kitap dahi okumayan gençlerimiz var. Birikimli gençlere güvenen siyasi partiler her zaman kazanır. Siyaset, insanın düşüncelerini uygulayabileceği bir yerdir. Gençler, birikimleriyle birlikte siyasetin içinde olmalı” dedi.

 

“GENÇLER TÜM TOPLUMLARIN OMURGASIDIR”

Gençlerin tüm toplumların omurgası olduğunu kaydeden Hikmet Çetin, “Çünkü gençler, toplumun en korkusuz, dinamik

ve verimli kesimidir. Bu özelliğiyle de gençler, tarihin her döneminde siyasetin ve siyasetçilerin ilgisini çekmiştir. Gelişmiş demokrasilerde gençlikle ilgili sorunlar çok fazla gündeme gelmez. Çünkü orada sorunlar büyük ölçüde çözülmüştür. Oradaki gençler ile Türkiye gibi birçok sorunu olan gençlerin işlevleri son derece farklıdır” dedi. Türkiye’de gençliğe çağdaş ve yeterli eğitim verilemediğini söyleyen Çetin, “Eğitiminin ardından iş bulamıyorsanız bu potansiyel sadece lafta kalır” şeklinde konuştu.

Türkiye’de eğitim sistemi arayışlarının devam ettiğini belirten Çetin, “Türkiye, okuduğunu anlama konusunda dünyadaki ülkeler arasında son sıralarda. Çünkü insanımız okumuyor. Cumhuriyetin yüzüncü yılına yaklaşmamıza rağmen hala eğitim sistemi arayışı devam ediyor. Aileler, çocuklarını özel okullarda daha iyi yetiştirmeye çalışıyorlar. Devletin bunu yapmaya hakkı yok. Devlet, en iyi eğitimi en iyi şekilde ve hiçbir yük olmadan insanlara vermeli” diye konuştu.

 “GENÇLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİRİLMELİYİZ”

Türkiye’de gençlik sorunlarının sürekli gündemde olduğunu söyleyen Çetin şöyle konuştu: “Gençlerimizin hakkını veremiyoruz. Gençlerimizi olumsuzluklara ve istismara karşı koruyamıyoruz. Çağdaş, kaliteli ve yeterli eğitimi veremiyoruz. Eğitimden sonra iş olanağı sağlayamıyoruz. Toplumsal ve ekonomik sorunlarımız yeterli ölçüde çözülmediği için gençlik sürekli siyasi tartışmaların konusu oldu. Gençlerimizin sorunlarına çözüm getirmeliyiz. Onlar bizim geleceğimiz. Eğer bir ülke geleceğini güvence altına almak istiyorsa, bunun yolu gençlerden geçer”

 

HİKMET ÇETİN BOZBEY’İ ZİYARET ETTİ

Sosyal Demokrasi Seminerleri’ne katılan Hikmet Çetin, Sosyal Demokrasi Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hüsnü Taş ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i de makamında ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız ve Bukle Erman da yer aldı. Başkan Bozbey, ziyarette Hikmet Çetin’e Nilüfer’de uygulanan örnek projeleri anlattı ve mahalle komitelerinin yapısı hakkında bilgi verdi. Türkiye’de mahalle komiteleri ile model oluşturmak istediklerini kaydeden Mustafa Bozbey, demokrasinin yerelden gelişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Halk Evi’nde TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin milletvekillerinin, vatandaşlarla görüşmesi için oda tahsis ettiklerini de söyleyen Bozbey, Hikmet Çetin’e Nilüfer ‘Barış Meclisi’, Basın Toplantı Odası ile Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nı da gezdirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…