Home FOTO GALERİ AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç,

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç,

- Guncellenme Tarihi: 10 Nisan 2017 14:13
3 min read
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, için yorumlar kapalı
0

Referandum çalışmaları kapsamında “Evet Otobüsü”nde Bursa halkı ile bir araya gelip,  ” Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”  hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vatandaşların Anayasa Değişikliği ile ilgili sorularını dinleyen vekil Gözgeç yaptığı açıklamada; “16 Nisan’da yapılacak olan Halk Oylaması, Ülkemiz için bir milat olacaktır. Yasama ve yürütme birbirinden ayrılmasıyla; ülkemizde kesintisiz icraatler yapılacaktır. Yasama (Meclis) kendi işini, Yürütme (Hükümet) kendi işini yapacaktır. Her iki kuvvet te Halk tarafından ayrı ayrı seçilecektir. Böylelikle Halkın yönetimdeki gücü daha artacaktır. Yürütmenin başı; Cumhurbaşkanı yüzde elli artı 1 oy  ile seçilecek ve hükümet ertesi gün işbaşı yapacaktır.Bu şekilde erken seçim krizleri tarihe karışmış olacak; Daha akılcı, daha sorumlu bir siyaset anlayışı gelecektir. ” dedi.

Halkın kafasında soru işareti bırakan muhalefetin iddaalarına da cevap veren Vekil Gözgeç; “Meclis kanun yapacak Cumhurbaşkanı Kanunu uygulayacak. Kanun koyma yetkisi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin elinde olacak. Meclisin aynı zamanda araştırma, soruşturma ve yazılı soru sorma, gerektiğinde de kanun çıkarıp kararnameleri iptal gibi hükümeti denetleme yetkileri olacak.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan vekil Gözgeç; “ev ev, sokak sokak dolaşıp halkımıza Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmaya devam edeceğiz. Ülkemizin Selameti, Çocuklarımızın geleceği için, Daha güçlü bir Türkiye için Evet diyoruz. ” diyerek ayrıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…