GİRİT

- Guncellenme Tarihi: 9 Nisan 2017 17:18
3 min read
GİRİT için yorumlar kapalı
0

Girit kültürü çok orjinal bir kültürdür.Bu kültür tarihte insanları hep etkilemiştir.mesela on yedinci asırda

Evliya Çelebi Girit fetih edildikten sonra Girit te çok kalmıştır. Evliya Çelebi ki sadece bir seyyah değil aynı zamanda çok zeki bir kişidir.

Eski Giritliler için şöyle güzel bir benzetme yapmıştır. Girit kültürü kolonileri itibarı ile çok değişik bir kültür ve eski Anadolu telkinleri içinde en büyük problematiklerden birisidir.

Girit adası tarih boyunca çok zengin Akdeniz ticaretinin üst makarı dedikleri merkezi konumundadır.dolayısıyla tarih boyunca çeşitli devletler burada yerleşmiştir. Bir dönem Bizans’tan Araplar tarafından fetih edilmiştir. Fakat bir daha Makedonya sülalesi devrildi geri alındı.

girit te insanlar toprak sahibi idi ve çalışırdı.adanın vatandan kopukluğu dolayısıyla uzun asırlar içinde uzun asır dediğimiz dört asır o zamanki dört asır içerinde ne doğru dürüst bir iletişim vardı

1924 mübadelesi Rumca konuşan Müslüman nüfusun buraya Türkçe konuşan bir Hristiyan nüfusun Yunanistan Agitmesi demektir.giden karamanlıların karaman bölgesinde yaşayan karamanlıların yani Nevşehir  Niğde Konya Isparta bölgesinde yaşayan Hristiyan Oğuz’larını görecekleri bir bölge değildir.eğer bugün Türkiye deki karamanlılar ile Giritliler bir arada olsaydı bizim  yapımız Türklük ve kültürel yapımız çok daha farklı olacaktı. En önemli şey Giritlilerin Türkiye’ye intibakıdır.

Giritliler 1924 yılında gelenler değildir. Bosna ve Bulgaristan’dan gelenler gibi çok çalışkan olmasıdır ve işini yola koymasıdır.

Load More Related Articles
  • MUDANYA

    Girit’te insanlar toprak sahibi idi ve çalışırdı.adanın vatandan kopukluğu dolayısıl…
  • sivil dusun ab prgramı

    1923 yılında meydana gelen türkiye ile yunanıstan arasında meydana gelen nüfus mübadelesid…
  • GİRİT

    Turkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi,1923 yılında Lozan Barış Antlaşması’na ek olarak…
Load More By Hüseyin TÜRKER
Load More In KÖŞE YAZILARI
Comments are closed.

Benzer Haberler

MUDANYA

Girit’te insanlar toprak sahibi idi ve çalışırdı.adanın vatandan kopukluğu dolayısıl…