HAYIR

- Guncellenme Tarihi: 9 Nisan 2017 18:13
6 min read
HAYIR için yorumlar kapalı
0

 

Atatürk,Türk mucizesini gerçekleştirmiş,cumhuriyeti kuralı birkaç sene olmuştu. 5 kişilik mebus heyeti Atatürk’e çıkarak Amerika’daki sistemin gelmesini ve bu sistemin başkanlığını da kendilerine teklif etmek isterler. Atatürk’e çıkmadan Celal Bayar’ında fikrini almak isterler. Bayar mebusları dinledikten sonra,’’sakın haaa böyle bir düşünce ile Paşa hazretlerinin karşısına çıkmayın,tepkisi çok sert olur’’diye uyarma gereği duyar mebusları. Mebuslar yine de tekliflerini Atatürk’e iletmek için huzuruna çıkarlar.Düşüncelerini söylediklerinde Atatürk çok sert bir şekilde’’Başkanlık sistemini istemek,cumhuriyetin kuruluşuna ve özüne ihanet etmektir.Padişahlıktan yeni kurtulduk,başınıza yeni padişahlar mı arıyorsunuz? Padişah artık yoktur,olmayacaktır’’der.

Yine Atatürk,gazeteleri incelerken gazetenin birisinin‘’Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığı birleşecek’’ haberini yaptığını okur. ‘’Şaşarım bu efendilerin aklı perişanlığına’’diyerek başkanlık sisteminin bu topraklara uygun olmadığını her ortamda dile getirmişti. Atatürk gerçekleştirdiği devrimden sonra padişah olabilirdi,yada kendisini kral olacağım da diyebilirdi. Hatta kendisini bütün Müslümanların halifesi olarak ilan edebilirdi. Oysa o gerçekleştirdiği devrime en uygun sistemin parlamenter sistem olduğunu çok iyi biliyordu. Başkanlık sisteminin bu topraklara çok uzak bir ihtimal olduğunu da biliyordu. Düşünsenize Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan 147 yıl önce ABD başkanlık sistemi ile yönetiliyordu. Yani başkanlık sistemi yeni cumhuriyetten çok önce hayat bulmuştu,en uygun sistemin başkanlık sistemi olduğunu bilse o sistemin hayata geçmesini saplardı.

Düşünsenize kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun yegane lideri,en uygun sistemin parlamenter sistem olduğunu söylüyorken,ve bu coğrafyada bunca yıl bunca oyuna,ihanete,düşmanlara rağmen ayakta kalmamızın yegane sebebi parlamenter sistem iken bugün sistem değişikliğinin amacı niye?

İstikrar için ise, ülkeyi 15 yıldır tek başına kim yönetiyor? Terörün bitmesi için ise, teröristle masaya oturan kimdi? Analar ağlamasın diyen kimdi? Oslo görüşmelerini kim yaptı? Dolmabahçe’de HDP ile pazarlık yapanlar kimlerdi? Akil adamları ortaya atan kimdi?Akil adamları kent kent gezerek sözde barış için teröristi meşrulaştırmaya çalışan kimlerdi? Kandil’den gelen teröristin ayağına Habur’da seyyar mahkeme götüren kimdi?

Bunlar yapılırken kim karşı çıktı? Cumhurbaşkanı yerime şu Başbakan olacak dediğinde kim karşı çıktı? Bu istediğim gibi çıkmadı bunu indirin yerine bunu bindirin başbakanlık makamına dediğinde kim tepki verdi?

AKP yi sevebilirsin,Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi çok iyi yönettiğine de inanabilirsin. Genel yada yerel seçimler de oyunu yine AKP den yana kullanabilirsin. Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak ülkenin başında görmek isteyebilrisin.

Amma lakin bu başka bir şey, bu geriye dönüşü olmayacak bir yol kavşağı.

HAYIR diyenler terörist diyorlardı ya uzun perdeden birileri. PKK,Fetö,Işid de HAYRI diyorlardı ya birileri.

Bak şimdi fikir değiştirdiler,ülkenin özlediği tabloyu göstermeye başladılar.

Atatürk’e verilmeyen yetkiyi başkasına gönül rahatlığı ile verebilirmisin?

Bu sefer HAYIR de,bu yetki çok fazla de.

Ama korkmadan de…

Load More Related Articles
  • TBMM sirk değildir

    Tirat : Bir oyunda, oyuncunun bir kezde söylediği oldukça uzun konuşma. Sone : İki dörtlü …
  • Güler Buğday’a saygılarımla…

    Güler Buğday; Bursa siyasetinde il başkanı olmuş, milletvekili seçilmiş, parti meclisi üye…
  • KÜÇÜK BEDENLER VE YAVRU KÖPEK

    Patileri ve kuyruğu kesilmiş şekilde ormana atılmış yavru köpeği gördük bayram arifesinde&…
Load More By Taylan Devrim Ercan
Load More In KENT HABERLERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

TBMM sirk değildir

Tirat : Bir oyunda, oyuncunun bir kezde söylediği oldukça uzun konuşma. Sone : İki dörtlü …