Home FOTO GALERİ Çıkmaz Sokaklar Bir Bir Açılıyor

Çıkmaz Sokaklar Bir Bir Açılıyor

- Guncellenme Tarihi: 4 Nisan 2017 13:04
5 min read
Çıkmaz Sokaklar Bir Bir Açılıyor için yorumlar kapalı
0
  • Yeşil Sokak ile Ana Sokak’ı Bağlayan Yıkım
  • İstiklal Mahallesi’nde Çıkmaz Sokaklar Açılıyor
  • Dündar, “Her Şey Daha Güzel ve Yaşanabilir Bir Osmangazi İçin”

 

Osmangazi Belediyesi, çarpık ve plansız yapılaşma sonucu ulaşım sıkıntısı yaşayan mahallelerdeki çıkmaz sokakları bir bir açıyor. İstiklal Mahallesi’nde Yeşil Sokak ile Ana Sokak’ı birbirine bağlamak amacıyla kamulaştırma işlemleri tamamlanan 2 katlı bina, Başkan Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle yıkıldı.

Osmangazi’yi çarpık yapılaşmanın getirdiği sorunlardan kurtarıp modern ve yaşanabilir bir ilçe yapmak adına yürüttüğü çalışmaları kararlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, bunun için de pek çok kamulaştırmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’nin en prestijli ve örnek kentsel dönüşüm projelerinden Soğanlı ve Bursa’yı gerçek meydanına kavuşturacak Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projeleri başta olmak üzere çok ciddi kamulaştırma bedelleri ödediklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi, Bursa’da plansız ve çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu bir ilçe. İlçemizi bu görüntüsünden kurtarıp modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek, çıkmaz sokaklarımızı açmak için kamulaştırmalar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz dönemden bu güne 330 milyon lira gibi ciddi bir kamulaştırma bedeli ödedik. Ödenen bu bedeller, mahallelerimize yeni parklar, meydanlar, çocuklarımıza spor tesisleri, hizmet binaları ve çıkmaz sokakların açılması için harcanıyor. Keşke planlar zamanında uygulanmış olsa ve bu bedeller

kamulaştırma için ödenmese. Yine de mahallelerimize kazandırdığımız yeni meydan ve parklarla, yollarla Osmangazi nefes alıyor, insanlarımız için güzel hizmetler ortaya çıkmış oluyor. Tüm bu hizmetler daha güzel ve yaşanabilir bir Osmangazi için ” dedi.

Bugüne kadar ilçede Türkiye’nin altyapısı tamamlanmış en modern bulvarlarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi yeni yolların yanında, 74 çıkmaz sokağı da ulaşıma açtıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İstiklal Mahallemiz de plansız yapılaşma sonucu ulaşım sorununun yaşandığı, çıkmaz sokakların olduğu bir mahallemiz. Bugün yıkım gerçekleştirdiğimiz sokaklarda, olası bir yangın ve benzer bir afet durumunda sokakları birbirine bağlayacak bir çalışma. Yeşil Sokak ile Ana Sokak’ın kesiştiği noktada bir bağlantı yolu açmış oluyoruz” diye konuştu.

 

İstiklal Mahallesi Muhtarı Gülnaz Karadeniz de mahalledeki sokakların çok uzun, bağlantı noktalarının da çok az olduğunu söyleyerek, bu konudaki hassasiyeti ve gerçekleştirdiği çalışmalar için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Sıtmaya Dikkat

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından sıtma hastalığının kontrol altına alınması için oluşt…