Home FOTO GALERİ Emek Taziye Evi’nin Temeli Atıldı

Emek Taziye Evi’nin Temeli Atıldı

- Guncellenme Tarihi: 2 Nisan 2017 22:53
10 min read
Emek Taziye Evi’nin Temeli Atıldı için yorumlar kapalı
0

Dündar: “Vatandaşlarımızın Hayatını Kolaylaştıran Hizmetler Üretiyoruz”

 

Osmangazi Belediyesi tarafından Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yapılacak olan Emek Taziye Evi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hayatın her alanına dokunan yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ne taziye evi kazandırıyor. Temeli düzenlenen törenle atılan Emek Taziye Evi, toplam bin 245 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Üç kattan oluşacak taziye evinin birinci katında bay ve bayan abdesthane, engelli tuvaleti, görevli odası ve depo yer alacak. İkinci katında çok amaçlı salon, mescit, mutfak ve görevli odasının bulunacağı taziye evinin üçüncü katında ise taziye evi ve mutfak yer alacak. Bahçesinde çocuk parkı ve otoparkın olacağı taziye evinin 300 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Emek Taziye Evi için yaklaşık 800 bin TL kaynak kullanılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Emek Taziye Evi’nin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bürokratlar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahallelerde vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak hizmetler ürettiklerini belirterek, “Merkezden en uç noktaya kadar 136 mahallemizin tamamına vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hizmetler götürüyoruz. Emek Belediyesi’nin kapanarak bölgenin Osmangazi Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte buraya ciddi yatırımlar yaptık. Emek Taziye Evi de bu bölgede

yaşayan vatandaşların önemli bir ihtiyacına cevap verecek bir yatırım olacak” dedi.

“YAPTIĞIMIZ HİZMETLER EMEKLİLERE HELAL OLSUN”

 

Emek Taziye Evi’ni bölge halkından gelen talep doğrultusunda inşa ediyor olduklarını belirten Başkan Dündar, “Bölgede mevcut iki taziye evi bulunmakta. Ancak bunlar küçük oldukları için ihtiyacı karşılamıyorlar. Mahalle sakinleri bize bu eksiklikten bahsettiler. Biz de çalışmalara başladık ve bugün bin 245 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan üç katlı taziye evinin temelini atıyoruz. Emek’in en merkezi ve ulaşılabilir bir noktasına bu taziye evini inşa ediyoruz. İnşaat tamamlandığında bu taziye evi önemli bir cazibe merkezi olacak ve tüm mahalle bu hizmeti sahiplenecek. Bu tesisin kapısı herkese açık olacak. Burada yaptığımız hizmetler Emek sakinlerine helal olsun. Emek Taziye Evi’nin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“EMEK BÖLGESİNİ YATIRIMLARLA DONATTIK”

 

Emek bölgesine bu güne kadar birçok yatırım yaptıkları ve yapmaya devam ettiklerini hatırlatan Başkan Dündar, “Bursa’nın ilk hasta asansörlü sağlık ocağı olan Zekai Gümüşdiş Sağlık Ocağı’nı inşa ederek 2013 yılında hizmete açtık. 16 vizyon projelerimiz arasında yer alan Aile Rehberlik ve Danışma Merkezi’nin ilk örneğini Emek mahallemize kazandırdık. Emek’te bulunan düğün salonunu tekrar projelendirerek ve tadilatını yaparak kültür merkezi haline getirdik. Osmangazi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesindeki birçok kursu buraya taşıyarak hemşehrilerimize hem hobi hem de meslek kazandırıyoruz. 16 vizyon projemiz arasında yer alan Bilgi Evleri’nin bir tanesi de Emek’te yapıyoruz. Depreme dayanıksız olması nedeni ile yıktığımız eski belediye binasının yerine yeni bir hizmet binası inşa ettik. Modern mimarisi ve işlevsel yapısıyla örnek olan hizmet binası 690 metrekare alan üzerine 2 kat olarak

yapıldı. Çarşamba Pazarı’nı sokaktan kaldırarak kapalı pazar haline getirdik. 5 bin metrekareden fazla park yaptık. Çıkmaz sokakları açtık. Sokak ve caddelerin asfaltlarını yeniledik” dedi.

“CUMARTESİ PAZARINI SOKAKTAN KALDIRACAĞIZ”

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emek’in en büyük sıkıntılarından biri olan Cumartesi Pazarı’nı da sokaktan kaldıracaklarını belirterek, “Emek’te yaşayan vatandaşlarımızın beklide bizden en çok istediği konu, Cumartesi Pazarı’nın sokaktan kaldırılması. Cumartesi günleri kurulan pazardan dolayı bölgede yoğun bir trafik oluyor. İnsanlar yürümekte ve evlerine gitmekte zorlanıyor. Bu sokak pazarını kaldırıyoruz. Bölgedeki kapalı pazar alanını yenileceğiz. Cumartesi Pazarı’nı da vatandaşlarımızın daha rahat ulaşabileceği üç farlı noktada açacağız. Pazarın kalkması bölgenin ve vatandaşlarımızın rahat etmesine vesile olacak” diye konuştu.

KARLIK: “OSMANGAZİ ÇALIŞIYOR BURSA KAZANIYOR”

 

Büyük şehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da yaptığı konuşmada şunları söyledi: Osmangazi ilçemizde Belediye Başkanımız Mustafa Dündar öncülüğünde güzel hizmetler oluyor. Bizler de bu hizmetlerden dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Bu hizmetlerimiz artarak devam edecek çünkü bizler halkımızın hizmetkarıyız. Geçtiğimiz günlerde yine Osmangazi Belediyemizin hizmeti olan Emek Bilgi Evi’nin temelini attık. Şimdi de Emek Taziye Evi’nin temelini atıyoruz. Bir hafta içerisinde iki yatırım Emek Mahallesi ile buluşuyor. Hizmetler ardı arına devam ediyor. Osmangazi Belediyesi çalışıyor, Bursa kazanıyor. ”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …