Home FOTO GALERİ BURSA BAROSU, TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU İLE SÜHEYL BATUM’U AĞIRLADI

BURSA BAROSU, TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU İLE SÜHEYL BATUM’U AĞIRLADI

- Guncellenme Tarihi: 28 Mart 2017 15:41
14 min read
BURSA BAROSU, TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU İLE SÜHEYL BATUM’U AĞIRLADI için yorumlar kapalı
0

BURSALILAR “ANAYASAYA DEĞİŞİKLİĞİNİ TARTIŞIYORUZ” PANELİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

BURSA BAROSU BAŞKANI AV. GÜRKAN ALTUN: ‘EVET’ DESEK SARAYA İLK DAVET EDİLENLERDEN BİRİ OLURDUK

TBB BAŞKANI PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU: KENDİLERİNİ ‘HAYIR’ ÇIKACAĞINA ALIŞTIRMALILAR

  1. DÖNEM MİLLETVEKİLİ SÜHEYL BATUM: GÖRECEKSİNİZ HAYIR OYU ÇIKACAK

BURSA – Bursa Barosu Anayasa Komisyonu tarafından düzenlenen “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” paneline Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Panele katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, 16 Nisan’daki referandumda sandıklardan “hayır” çıkacağına inandıklarını ifade ettiler.

Bursa Barosu Anayasa Komisyonu tarafından Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda düzenlenen “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” paneline Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.

Panele CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çevre illerin baro başkanları, akademik meslek odalarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelin açılışında konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, “Biz, meslek grupları içerisinde hukuk konusunda, yurttaşın hakları konusunda taraf olma mecburiyeti olan tek kurumuz. Biz avukatlar ve örgütlü gücü olan barolar, kanundan kaynaklanan yetkiyle hukukun üstünlüğünü savunmak zorundayız. Sizin, yani halkın avukatı olmak zorundayız. Bu sebeple de konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

Altun, “Bizden de topçular ve popçular gibi açıklama bekliyorlar”

“Bizden istenen topçular gibi, popçular gibi, iyi çalım atanlar gibi ‘evet’ açıklaması yapmak” diyen Gürkan Altun, şöyle konuştu:

“Emin olun ki o açıklamayı yapsak, bugün bizler de o saraya ilk davet edilenlerden oluruz. Yani sarayın kapısının kapatıldığı kurumlar değil, ilk davet edilenlerden oluruz. Daha bugün gazetelerde okuduk sarayın davetini geri çeviren bir muhtar görevinden alınmış ve yerine kayyım atanmış. Gülüyoruz ama eğer 17 Nisan sabahı ‘evet’ çıkarsa bunun ardından emin olun barolar gelecek, Makine Mühendisleri Odası gelecek, Tabipler Birliği gelecek, Harita Kadastro Mühendisleri Odası gelecek, Peyzaj Mimarları Odası gelecek, Mimarlar Odası gelecek. Aklınıza gelen bütün akademik odalar ve sivil toplum kurumları gelecek. Çünkü anayasa değişikliği buna yetki veriyor. Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanlığı eliyle Devlet Denetleme Kurulu’na idari soruşturma açma yetkisi veriyor”

Altun: Popçu ya da topçudan daha fazla konuşmaya hakkımız var

Hukukçuların, anayasayı Futbol Federasyonu Başkanı’ndan, topçulardan veya popçulardan daha fazla konuşmaya hakkı olduğuna işaret eden Gürkan Altun, “Daha birkaç önce futbol zirvesi yapıldı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, futbolumuzun ilerlemesi için projelerini anlatırken, cümlelerini de ’17 Nisan sabahı evetle uyanmak istiyoruz’ diyerek bitirdi. Özetle anayasaya evet dedi ve Cumhurbaşkanı tarafından coşkuyla alkışlandı. Topçu değiliz, popçu hiç değiliz ama herhâlde anayasa konusunda bir Futbol Federasyonu Başkanı’ndan daha fazlasını söylemeye hakkımız var” dedi.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun’un ardından konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Fevzioğlu, referandum için Türkiye’nin her köşesine gidip vatandaşlara yeni Anayasayı anlattıklarını söyledi.

Feyzioğlu, “Kendilerini ‘hayır’ çıkacağına alıştırmalılar”

Seçim zamanlarında gerginlik olabildiğine dikkat çeken Feyzioğlu, “Sayın Adalet Bakanımız seçim gerginliği yaşıyor ya da halk oylaması gerginliği yaşıyor. Toptan yaşadıklarını düşünüyoruz; yukarıdan aşağıya kadar hepsi bir seçim gerginliği içerisinde. Ama birilerinin ona bunun seçim olmadığını anlatması lazım. Bir kere 16 Nisan’da ‘hayır’ çıkacak. Buna kendilerini alıştırmaları gerekiyor. Çıkacak çıkacak, onu biz görüyoruz. Biz Anadolu’nun her yerinden geliyoruz” dedi.

“Önemli olan 17 Nisan. 17 Nisan’da bizim birbirimizin yüzüne halen bakabiliyor olmamız lazım” diyen Metin Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı o kadar sert konuşuyor, o kadar sert konuşuyor ki, aşağıya doğru o sertlik köy muhtarına kadar yansıyor. Sayın Cumhurbaşkanı devlet kapısını kapattım diyor, adam aşağıda köy odasının kapısını kapamayı adamlık sayıyor. Yanlış şeyler bunlar. Niye yanlış şeyler? Bölüyor çünkü. Biz şunu sükunetle anlatmak zorundayız, bakınız hiç yüksek sesle bile konuşmuyorum. Sükunet zamanı. Kazanıyoruz. Seçim zamanı bazen durursun, bir durursun, ne yapıyoruz, ne ediyoruz dersin, sakince yoluna devam edersin. Çünkü gidiyorsun, kazanıyorsun. Ayağın takılmazsa kazanacaksın. Telaşlanırsan ayağın takılır. Telaşa hiç gerek yok. Özet 17 Nisan’da bizim Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve Sayın Başbakan’ın, Sayın Bakan’ın, milleti şundansan şundansın, bundansan bundansın diye kendi 2 sene öncelerini sanki kimse hatırlamıyormuş gibi, bölmeye matuf yönelik cümleleri bizim tarafımızdan gülümsemeyle karşılanmalı artık. Cevabı verdik. Ben cevabı verdim. Altta kalmadık. Problem yok. Cevap verildi, bitti. Şimdi her gün saldırmak doğru değil. Demek ki bizim Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, tüm bakanlarımıza şunu anlatabilmemiz gerekiyor; 17 Nisan’da da hep birlikte Türk milletiyiz. ‘Evet’ diyenlerin gidecek bir yeri yok, ‘hayır’ diyenlerin gidecek bir yeri yok. ‘Evet’çiler sola, ‘hayır’cılar sağa, ‘kararsızlar’ ortada işte Konya ovasına diye bir dağılım söz konusu olmayacak. Hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Aynı sofrada yemek yemeye devam edeceğiz. ‘Ben babamı ikna edemiyorum’ diyor mesela üniversite öğrencisi genç. Neye ikna edemiyor? Kendisi ‘hayır’ diyormuş. ‘Ben babamı ikna edemiyorum’ diyor ama sofrada yemek yemeye devam edecek. Şimdi babası kızına terörist diye mi bakacak? Ya da kızı babasına bidon kafalı mı diye bakacak? Bunlar çirkin laflar.”

Batum, “Göreceksiniz hayır oyu çıkacak”

Türkiye’nin çok değişik yerlerini dolaştıklarını söyleyen 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum da, “Gerçekten de göreceksiniz ‘hayır’ oyu çıkacak. Neden? Çünkü o zamanlar belirli partiler olarak ‘evet’ ya da ‘hayır’ üzerinden referandum yapılıyordu. Oysa bugün Anadolu’nun her yerinde şunu görüyoruz, açıklıkla sizler de görüyorsunuz; hangi partiye oy vermiş olursanız olun, farklı partilerden bugünden sonra da belki farklı partilere oy verecek insanlar bu anayasanın getirdiği felaketin farkında ya da en azından düşünerek, hissederek burada ‘hayır’ oyunda birleşmişler. Bir bakıyorsunuz gittiğiniz yerlerde inanmak mümkün değil Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Merkezi’ne karşın yüzde 50 falan diyorlar, palavra, yüzde 90’ı karşı tarafta. Büyük Birlik Partisi ‘hayır’ tarafında. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bile içinde birçok kişi ‘hayır’ tarafında. Saadet Partisi tam kadro orada.”

“Bakıyorum, bakıyorum içinizde bir tane terörist göremiyorum” diyen Batum, açıklamasını “Cumhur’un Başkanı size bakıp da terörist görür mü? Çok değerli Cumhurbaşkanımız, sevgili Cumhurbaşkanımız bakar da sizlerden terörist çıkartır mı hiç? Hayır. O, aman gitmesinler, ‘hayır’ demesinler diye söylüyor” diyerek tamamladı.

Programda ayrıca Psikiyatrist –Yazar Dr. Semih Dikkatli ve konuk baro başkanları da bir konuşma yaptı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…