Home FOTO GALERİ ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’DA BULUŞUYOR

ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’DA BULUŞUYOR

- Guncellenme Tarihi: 25 Mart 2017 14:22
7 min read
ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’DA BULUŞUYOR için yorumlar kapalı
0
  1. BURSA ANADOLU GÜNLERİ 28 MART’TA START ALIYOR

 

BURSA- Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) düzenlediği lansman toplantısı ile 3. Bursa Anadolu Günleri’ni kamuoyuna duyurdu.

 

Bursa’da 33 il derneğinin bir araya gelmesi ile kurulan BİLDEF, bu yıl geleneksel Bursa Anadolu Günleri’nin 3’üncüsünü 28 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Merinos AKKM Fuaye Alanı’nda düzenleyecek. Almira Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile etkinliğin tanıtımını gerçekleştiren BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, “Anadolu’nun tüm renklerinin bir çatı altında buluştuğu Bursa Anadolu Günleri’ni bu yıl da şehrimize yakışır bir ihtişamla düzenleyeceğiz” dedi.

“KENDİ ÖLÇEĞİNDE BİR TURİZM FUARI HÜVİYETİNDE”

Bursa Anadolu Günleri’ni BİLDEF olarak, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Mustafa Dursun, “Bursa’da gelenekselleşen organizasyonlar arasında yerini alan 3. Anadolu Günleri ile; kentimiz kültürel buluşmaların yanında kendi ölçeğinde adeta bir turizm fuarı hüviyetine de kavuşmuştur” diye konuştu. Etkinliklerinin tarih olarak mevsimlerin yenilenme ayı ilkbaharda gerçekleştirecek olmalarının kendileri için önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Dursun, “Böylesine bir organizasyonun bahara denk gelmesi bizler için hem kentimiz hem de ülkemiz adına yaşanan elim olayların geride kalması; birliğin ve beraberliğin doyasıya yaşanması adına büyük anlam ifade ediyor” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Her ne kadar Anadolu Günleri, kültürlerin ve yöresel değerlerin buluşma noktası olsa da; özünde şu günlerde ve gelecekte her daim ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde yansıtması bakımından çok değerli bir özelliğe de sahiptir.”

“BİR VE BERABER OLDUĞUMUZUN EN GÜZEL GÖSTERGESİ”

Federasyon çatısı altında toplanan 33 derneğin her birisini vücudun ayrı bir organları gibi gördüklerini hatırlatan Mustafa Dursun, “Federasyon olarak kentimizde kültürlerinin yaşatılması ve dayanışmalarının artması noktasında destek verdiğimiz il derneklerimizi biz, her zaman kendi içerisinde bir vücudun organlarına benzetiyoruz. Birlikteliğin ve beraberliğin özünü taşıyan Anadolu Günlerimiz de bu organların buluştuğu, bir vücut olduğu, Türkiye olduğu bir organizasyon niteliğindedir. Ülkemizde kaos ortamı ve huzursuzluk isteyenlere bu ülkenin her daim bir ve beraber olduğunu göstermenin de en güzel örneğidir” şeklinde konuştu.

28 MART’TA START ALACAK ETKİNLİĞİN RESMİ AÇILIŞI ‘29 MART’

28 Mart’ta start alacak ve Merinos AKKM Fuaye Alanı’nda 6 gün sürecek etkinlik için BİLDEF olarak dolu dolu bir programa imza attıklarını belirterek, tüm halkı ücretsiz etkinliğe davet eden Dursun; “28 Mart’ta Bursa ve çevre illerden gelen misafirlerimize kapılarını açacağımız 3. Bursa Anadolu Günleri’nin resmi açılışını ise Bursa protokolünün yanı sıra katılımcı illerin valileri, belediye başkanları ve temsilcilerinin de katılımlarıyla 29 Mart Çarşamba günü, saat 14.00’da gerçekleştireceğiz. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda 6 gün sürecek etkinlik boyunca Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz, Ege bölgelerinin özetle tüm Anadolu’nun yöresel kültürü, lezzetleri, el sanatları ve folkloru Bursalılarla ve çevre illerden gelen ziyaretçilerimizle buluşacak. Her gün gündüz ve özellikle akşamları müzik ve folklor gösterileri ile birbirinden renkli etkinliklerde ziyaretçilerimizin memleket hasretini gidereceği ve farklı birçok kültürü yaşama fırsatı yakalayacağı 3. Anadolu Günleri’ne, tüm halkımızı davet ediyor, kentimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…