Home FOTO GALERİ OSMEK’te Öğrendiklerini Sergiyle Taçlandırdılar

OSMEK’te Öğrendiklerini Sergiyle Taçlandırdılar

- Guncellenme Tarihi: 24 Mart 2017 13:59
5 min read
OSMEK’te Öğrendiklerini Sergiyle Taçlandırdılar için yorumlar kapalı
0

OSMEK Kursiyerlerinden Göz Kamaştıran Sergi

 

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (OSMEK), filografi sanatını öğrenen bayanlar, yaptıkları eserlerden oluşan bir sergi açtı. Bir buçuk yıllık çalışmalarını sergi ile taçlandıran Katre-i Nur Filografi ve Sanat Atölyesi üyeleri Hatice Başoğlu, Fatma Sarıgöl ve Elif Çeçe’nin Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenledikleri serginin açılışını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptı.

Osmangazi Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve bugüne kadar yüzlerce kişiyi meslek ve iş sahibi yapan OSMEK, aynı zamanda ev hanımlarına sanatçı kimliği de kazandırıyor. Kendilerine farklı bir uğraşı alanı ararken filografi sanatı öğrenmeye karar veren üç bayan, katıldıkları OSMEK kurslarında öğrendikleri filografi sanatıyla yaptıkları eserlerden oluşan bir sergi açtı. Hat sanatı, hayvan figürleri, çeşitli amblemler ve çiçeklerin konu edildiği serginin açılışını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “OSMEK Kurslarına katılarak bu sanatı öğrenip kendini geliştiren kardeşlerimizin sergisini açıyoruz. Son derece başarılı çalışmalar var. Belediye olarak bu tür kursları düzenlediğimizde pek bilinmeyen kaatı ve filografi gibi sanatlar, bugün kurslar ve maharetli kursiyerler sayesinde kendine bir yer buldu. Burada sergilenen her bir tablo birer sanat eseri. Yapanın ruhunu kattığı, ince işçiliği ile dikkat çeken eserler. Ben her üç kardeşimizi de başarı ve azimlerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ördekli Kültür Merkezi’nde açtıkları sergi ile eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Katre-i Nur Filografi ve Sanat Atölyesi kurucularından Hatice Başoğlu, yaklaşık bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından, üç arkadaş olarak omuz omuza vererek ortaya güzel bir iş çıkarttıklarını söyledi. Başoğlu, “Filografi sanatını OSMEK kurslarına katılarak öğrendim. Büyük oğlumun tavsiyesiyle hobi olarak başladığım eğitimim, sergiyle taçlandı. Sergimiz, yüzde 70’i hat sanatı ile filografiyi buluşturduğumuz eserlerden oluşuyor. 3 aylık eğitimin ardından bir buçuk yıllık yoğun çalışmanın sonucu ortaya çıkan eserlerimizi Ördekli Kültür Merkezi’nde sergileme fırsatı bulduk. Bize bu imkanı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sergide eserleri bulunan Fatma Sarıgöl ve Elif Çeçen, belediyenin açtığı kursa katılarak bu sanatı öğrendiklerini söyleyerek, “Filografi, her bayanın yapabileceği, stresini atabileceği mutlu olacağı bir sanat. Her tabloya başlarken duyulan heyecan ve sonrasında ortaya çıkan eserin verdiği mutluluk tarifsiz. Tüm bayanlara, belediyelerin açtığı bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyoruz” dedi. Başoğlu, Sarıgöl ve Çeçen, sergilerinin açılışını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a kendi yaptıkları Türk Bayrağı tablosunu hediye etti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…