Home FOTO GALERİ İZNİK’TE ORMAN HAFTASI ŞENLİĞİ

İZNİK’TE ORMAN HAFTASI ŞENLİĞİ

- Guncellenme Tarihi: 23 Mart 2017 14:04
9 min read
İZNİK’TE ORMAN HAFTASI ŞENLİĞİ için yorumlar kapalı
0

21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla İznik Elbeyli Mahallesi’nde düzenlenen fidan dikim etkinliği şenlik havasında geçti.Etkinlikte İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Osman Sargın’da birlikte fidan diktiler.

İznik’e bağlı Elbeyli Mahallesi’nde gerçekleşen etkinliğe Şefliği tarafından düzenlenen fidan dağıtım etkinliğine İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Taha Hasbutcu, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak, Bursa Orman  Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışır, İznik Orman İşletme Şefliği personeli, kamu kurumlarının temsilcileri ile öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra Elbeylili vatandaşlarda katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bursa Orman  Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışır gerçekleştirdi.Çalışır konuşmasında ” 21 Mart Dünya  Ormancılık Günü ve 20 – 26 Mart Ormancılık haftası etkinliğimize hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum .Bursa Orman İşletme Müdürlüğümüz batıda Mustafa Kemal Paşa hudutlarından başlayarak , İnegöl ilçemize oradan da Yalova il sınırlarından İznik ilçemize 367 bin hektarlık alanı kapsayan Bursa ilimizin 9 ilçesinde faaliyet gösteren bir devlet kuruluşumuzdur. Kurumumuz 340 personeli ile gece ve gündüz demeden halkımıza hizmet vermektedir.Bursa ilimizin gölü ile meşhur güzide ilçesi İznik’te 3 işletme şefliği bulunmaktadır. İznik ilçemizin yüz ölçümünün %43 ‘ü ormanlarla kaplıdır .Kurumumuz 2016 yılında  İznik ormanlarında 56 bin metreküp üretim yapmış ve orman köylümüze yaptıkları üretim karşılığında 2,5 milyon lira karşılığında bir ödeme yapmıştır ” dedi.

 

Başkan Sargın  “Yeşil Bir Türkiye için Hep Birlikte El Ele”

Kendiside uzun yıllar Orman Bölge Müdürlüğü’nde görev alan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise konuşmasında ” Yeni Türkiye’nin mimarları sevgili öğrenciler hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum .Bu hafta orman haftası karşınızda da 10 yıl bu işletmeye hizmet vermiş bir abiniz bulunuyor. Evet sevgili gençler sevgili misafirlerimiz orman su gibi ekmek gibi hava gibi bir ihtiyaç.Ormansız bir ülke yurt olmaz.Ülkemiz ormanlarımız ile zengin bir ülke.Bunun değerini hep birlikte bilmeliyiz.Ormanların yetişmesinde, çoğalmasında da hep birlikte katkı sağlamalıyız.Özellikle sevgili öğrenciler sizde ailelerinize söyleyerek ağaç dikmenin önemini ve ağaç dikmek istediğinizi belirtin.Fidan dikmek istediğinizde orman işletme şefliklerinden fidanlar temin edebilirsiniz.Ne kadar ağaçlandırabilirsek ülkemizi o kadar yaşanabilir hale gelir. Çünkü şöyle bir düşünün oturduğunuz sıralara bir bakın , kullandığınız kalemlere bakın, evinizdeki masaya, sandalyeye bakın bu ormanlar olmasa acaba nasıl bir masada yemek yeme şansımız olurdu.Onun için ormanlar su gibi, hava gibi, ekmek gibi bir ihtiyaç.Bu ihtiyaçlarımızın da sürekli olabilmesi için siz gençlerin, öğrenicilerinde bu olaya katkı koymanız gerekmektedir. Şunu da yanlış hatırlamıyorsam bölgemizde İnegöl den sonra en büyük ormanlara sahip yer İznik.Bu anlamda da ne  kadar övünsek azdır.Bu vesile ile etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen İznik Orman İşletme Şefliğine, Orman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah Yeşil bir Türkiye için hep birlikte el ele diyor hepinize saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

Kaymakam Pehlivan “Ormanların Korunması İnsan Yaşamının Korunması Demektir”

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise konuşmasında ” Ağaç ve orman deyince söylenmesi gerekenleri böyle kısa bir programda dile getirmek, ifade etmek ve özetlemek belki zor ama birkaç şeyi ifade etmek isterim. Şüphesiz ki orman insanlar ve bütün canlılar için vazgeçilmez yerlerdir.Ağaçlarımız insan yaşamında ve bütün canlıların yaşamında vazgeçilmez bir unsurdur.Üretmiş olduğu temiz hava ve oksijen ile sağlımıza, görselliği ile ruhumuza içeriği ile ülkelerin  ekonomisine katkı

sağlayan çok önemli varlıklarımız, değerlerimiz.Tabi Ormanların korunması demek  yaşamın kendisinin korunması, insan yaşamının, canlıların yaşamının sürdürülebilir kılınması anlamına geliyor” dedi.

Öğrenciler tarafından düzenlenen skeç,koro, şiir, çuval yarışı, halat çekme ve resim yapma çalışmaları katılanlar tarafından beğeni topladı.

Etkinlikte İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, protokol üyeleri ve öğrenciler fidan dikimi gerçekleştirdiler.Etkinlik sonunda İznik Belediyesi tarafından ikram yapıldı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…