Home FOTO GALERİ ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ’NİN BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR…

ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ’NİN BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 21 Mart 2017 13:36
9 min read
ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ’NİN BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR… için yorumlar kapalı
0
  • 5.YALIN HASTANE KONGRESİ ULUSLARARASI KATILIMLA 23-25 MART’TA BURSA’DA YAPILACAK… 
  • SAĞLIK DÜNYASI YALIN HASTANE KONGRESİ İÇİN BURSA’DA BULUŞUYOR…

BURSA – Özel Medicabil Hastanesi’nin ev sahipliğinde 23-25 Mart tarihleri arasında Grand Swiss bel-Hotel Çelik Palas Bursa’da yapılacak Yalın Hastane Kongresi öncesi basın mensuplarıyla bilgi paylaşımında bulunuldu. Basın toplantısına Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Özel Medicabil Hastanesi Yalın Sağlık, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar ve Özel Medicabil Hastanesi Kalite Yönetim Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Yalın Sağlık Enstitüsü Başkanı Duygu Soydan ile Özel Medicabil Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oya Kutlay katıldı.

Basın toplantısında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Türkiye’de yalın hastanenin ilk uygulayıcısı Özel Medicabil Hastanesi’dir. 5 yıldır da aralıksız düzenlediğimiz yalın hastane zirveleriyle farkındalık yaratıyoruz. Amacımız tüm hastanelerimizin bu yalın anlayışı benimseyerek geliştirmeleridir” dedi.

Sağlık hizmetlerinin niteliğini her geçen gün artırmayı hedefleyen her sağlık kurumunun yolunun yalın yaklaşımdan geçeceği inancıyla 5. Medicabil Bilimsel Etkinlikleri kapsamında uluslararası katılımla düzenlenen Yalın Hastane Kongresi, 23-25 Mart 2017 tarihlerinde Grand Swiss bel-Hotel Çelik Palas Bursa’da gerçekleştirilecek.

PROF. BİLGEN: KONGREDE 8 PANEL 22 SÖZLÜ BİLDİRİ SUNULACAK

Etkinlik öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, 5 yıldır düzenledikleri bu etkinliğin Türkiye’de ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirileceğini ifade etti. Bilgen şunları söyledi: “Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu, Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü, Kaizen Enstitü Türkiye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği katkılarıyla düzenlediği 5. Medicabil Bilimsel Etkinlikleri kapsamındaki Yalın Hastane Kongresi’nde 8 panel gerçekleşecek ve 22 sözlü bildiri sunulacak.”

Yalın hastanenin, hastane, çalışan ve tesis güvenliğini ön planda tutarak hastaların en iyi şekilde, en az maliyetle ve en kaliteli hizmeti almaları yöntemi olduğunu söyleyen Bilgen, “Kaliteli hizmetin iyileştirilebilir ve sürekli olması da çok önemlidir. Düzenleyeceğimiz kongre ile yalın hastane uygulamalarının bütün hastanelerimize yayılmasını, hastanelerimizdeki çalışanlarımız arasında farkındalığın artırılarak uygulanmasını amaçlıyoruz. O nedenle kongrede yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcı 2 gün boyunca bilgilerini ve uygulamalarını paylaşacaklar.”

PROF. YILMAZLAR: YALIN HASTANENİN İLK UYGULAYICISIYIZ

Özel Medicabil Hastanesi Yalın Sağlık, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar da şunları söyledi: “90’lı yıllardan bu yana ABD’de ivme kazanan bu uygulama, Türkiye’de yalın hastanenin ilk uygulayıcısı olan hastanemiz ile yavaş yavaş ülkemizde de yayılmaya başladı. Teknolojiyi üst düzey kullanan, fiziki imkânları son derece güzel olan, başarılı hekimlerin tedavi uyguladığı hastanelerimizde kaliteyi yalın uygulamalarla daha da taçlandırabiliriz. Sadece ameliyatın güzel olması, hastanenin fiziki yapısının estetik olması falan yetmiyor. Boşu boşuna bekleme olmamasını, gereksiz malzemelerin kullanılmamasını, gereksiz işlemlerin yapılmamasını da sağlamalıyız. Yalın hastane uygulaması ile bunu yapabiliyoruz.”

SOYDAN: KONGRENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Kongre’nin eş başkanlığını yapan Özel Medicabil Hastanesi Kalite Yönetim Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Yalın Sağlık Enstitüsü Başkanı Duygu Soydan da, “Sağlık hizmeti süreçleri gerek ülkenin sağlık politikaları gerekse ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görmüş hizmet kalite standartları çerçevesinde sürekli ve büyük bir hızla değişime uğrayarak yenilenmektedir. Sağlık hizmeti sunucuları olarak, sürekli bir yenisi eklenen bu değişimlere ayak uydurmak ve hizmet kalitesinin sürekliliğini sağlamak için, karşılaşılan sorunların analizini doğru yaparak uygun çözümü üretme sorumluluğundayız. Bu sorumluluk bilinciyle beşincisini hayata geçireceğimiz Yalın Hastane Kongresi’nin gururunu yaşıyoruz ” dedi.

KONGREDE ÖNEMLİ KONULAR KONUŞULACAK

23-25 Mart’ta Grand Swiss bel-Hotel Çelik Palas Bursa’da yapılacak Yalın Hastane Kongresi’nde, “Kalite ve Akreditasyonun Yalın Sağlığa Katkısı”, “Yalın Sağlık Uygulamasının Kamu Hastanelerinde Geleceği”, “Kaizen Global’ın ve Kaizen Turkey’in Yalın Sağlığa Katkısı”, “Hastanelerde Yalın Süreçler”, “Tedavi ve Bakımda Yalın”, “Sağlıkta Yalın Yaklaşım Felsefesinde Temel Faktörler” ile “Sağlık Yönetiminde Yalınlaşma” gibi konular ele alınacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…