Home FOTO GALERİ VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “21 MART NEVRUZ BAYRAMI” MESAJI

VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “21 MART NEVRUZ BAYRAMI” MESAJI

- Guncellenme Tarihi: 20 Mart 2017 15:35
2 min read
VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “21 MART NEVRUZ BAYRAMI” MESAJI için yorumlar kapalı
0

Binlerce yıldır asya’nın steplerinden balkanlara, ortadoğu’dan anadolu’ya kadar bir büyük coğrafyada yaşayanların; baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları birlikte büyütüp paylaşmalarının ve zenginleştirmelerinin adıdır nevruz.

Zengin ve derin bir medeniyet havzası olan yaşadığımız coğrafyada binlerce yıldır baharın vesile edilerek kutlandığı nevruz her kültürle bağdaşabilen bir özelliğe sahiptir. Nevruzun değişmeyen özü ise birlik içinde hayatın her şeyini paylaşabilme iradesidir.

Toplumlar, birlik ve beraberliklerini korudukları sürece yaşama hakkına sahip olurlar. Birlik ve beraberliklerin korunması, tarihe saygı göstermekle, geleneklere, göreneklere bağlılıkla ve onları yaşatmakla mümkündür.

Tarihimizin derinliklerinden günümüze kültür ırmağından akıp gelen, yeniden doğuş, nevruz kültürü bizden sonraki nesillere de akıp gidecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Bursalı vatandaşlarımızın Nevruzunu kutluyor, sıkıntılardan uzak, kardeşçe ve birlik içinde el ele ferah günler diliyorum.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…