Home FOTO GALERİ Osmangazi’de Filografi Kursuna Yoğun İlgi

Osmangazi’de Filografi Kursuna Yoğun İlgi

- Guncellenme Tarihi: 19 Mart 2017 14:49
5 min read
Osmangazi’de Filografi Kursuna Yoğun İlgi için yorumlar kapalı
0

Sabırla Örülen Tellerden Şaheserler Çıkartıyorlar

Çivi ve Tellerden Gelen Sanat, ‘Filografi’

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), kursiyerlerine en yeni ve en modern eğitimlerle yeniliklere kapı aralamaya devam ediyor.

Seyyid Usül Kültür Merkezi’nde verilen filografi eğitimlerinde kursiyerler, çivi ve tellerden görsel zevki cezbeden sanat eserleri çıkartıyorlar. Eğitimlerde, 88 saatlik bir modülle 1 haftada 3 gün kursa giden kursiyerler, sabah 09.00 ile 16.00 saatleri arasında hem öğreniyor hem eğleniyor. Her grupta yaklaşık 20 öğrencinin olduğu kursta, üniversite öğrencilerinden ev hanımlarına, emeklilerden çalışana kadar her yaş grubu ve cinsiyetten kursiyer bulunuyor. Çoğunun hobi amaçlı geldiği kursta, çalışmaların tamamlanmasıyla aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla siparişlerle iş yapanlar da mevcut.

“Filografi, Sabrı Öğretiyor”  

Filografi’nin Bursa’da son yıllarda popüler olduğunu ifade eden Filografi Eğitmeni Meltem Öztürk Dede, “Filografi, çivilerin çakılma aşamasından örgüye kadar geçen bir süreçte, insana en çok sabrı öğretiyor. Filografiyi, çok farklı alanlardaki temalarla çalışabilmek mümkün. Hat sanatını filografiye uyarlayabiliyoruz. Doğal figürler, silüet çalışmaları da yapılabiliyor” dedi.

 

“Dışarıdan Siparişler Almaya Başladık”

Arkadaşının hediye ettiği filografik tablosuyla filografiye ilgi duyan kursiyer Zerrin Başaran, 3 görümcesiyle birlikte kursa katılıyor. Aynı ailede olmalarına rağmen birbirlerini bu eğitimlerle daha çok gördüklerini ifade eden kursiyer Zerrin Başaran, “Filografi’yle günün stresini atıyoruz. Aslında zor bir sanat, göründüğü kadar kolay değil. Kaba malzemeden narin işler çıkartıyoruz. Ciddi bir sabır gerektiriyor. Ancak, iş bitip emeğimizin çıktığını görünce çok mutlu oluyoruz. Bazı arkadaşlarımız, Osmangazi Belediyesi’nin stantlarında çalışmalarını satıp aile bütçelerine katkılar sağladı. Bizler de dışarıdan siparişler de almaya başladık” diye konuştu.

 

“Sanatla Uğraşmanın Yaşı ve Cinsiyeti Olmaz”

Sosyalleşmek ve stres atmak amacıyla filografi kursuna geldiğini söyleyen 61 yaşındaki Kursiyer Hatice Gedik, “Filografi, çok rahatlatıcı bir sanat ve öğretmenimiz gerçekten çok iyi biri. Sanatla uğraşmanın yaşı ve cinsiyeti olmaz. Kimse evde boş oturmasın. Herkes bir hobiyle ilgilensin” dedi.

“Filografi’yle Zihnimin Açıldığını Düşünüyorum”

Filografi kursuna gelme nedenini anlatan Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mustafa Parlak, “Sabahları erken kalkmak için hobi edinmek ve sosyalleşmek adına filografi kursuna geldim. Filografi ve benzeri sanatlar insanların zihnini açıyor. Üniversitedeki derslerime hazırlanırken çok daha rahat algılıyor çabuk kavrıyorum ve eskiye nazaran daha başarılıyım. Üniversite öğrencilerine özellikle tavsiye ediyorum. Zamanlarını uyuyarak geçirmesinler ve hobiler

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yangın Kontrol Altına Alındı

Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde sandalye imalathanesinde yaşanan yangını olay ye…