Home FOTO GALERİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ETEM YAŞAR MEYDANI TÖRENLE AÇILDI

ŞEHİT ÖĞRETMEN ETEM YAŞAR MEYDANI TÖRENLE AÇILDI

- Guncellenme Tarihi: 18 Mart 2017 13:19
6 min read
ŞEHİT ÖĞRETMEN ETEM YAŞAR MEYDANI TÖRENLE AÇILDI için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Öğretmen Etem Yaşar Meydanı Engürücük Mahallesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. En Büyük Destanın 102. Yıldönümünde hizmete giren meydan açılışına ilgi büyüktü. Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 102 yıldönümünde gerçekleşen Şehit Öğretmen Etem Yaşar Meydanının açılışına Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Tank Albay Tevfik Kuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, İlçe Müftüsü Muammer Turan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Bıçakçı, Şehit Aileleri, Gazilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Bir Dakikalık Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın Okunması ve Kuran Tilaveti ile başlayan Engürücük Mahallesi Şehit Öğretmen Etem Yaşar Meydanı açılış programı konuşmalarla renklendi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, her karışı şehit kanlarıyla bezenmiş vatan topraklarında bedel ödemeye devam edildiğini belirtti. Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren Refik Yılmaz, binlerce yıldır kardeşçe yaşayan halkların bölünmeyeceğini söyledi. Gemlik Belediyesi olarak tüm şehitlerin isimlerinin sonsuza kadar yaşaması amacıyla parklara, meydanlara, sosyal tesislere, okullara, kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli kurum binalarına verdiklerini anlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Çanakkale Destanının 102 yılında da tüm şehitlerimizi minnet, gurur ve saygıyla andığını sözlerine ekledi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, Türkiye üzerine oynanan oyunlara dikkat çekerek, uyanık olunması gerektiğine işaret etti, Türk Milletinin DNA ve Gen Kodlarının Fetih Ruhu, Çanakkale Ruhu ve 15 Temmuz Ruhu olduğunu vurgulayan Gürbüz Karakuş, bu ruhun Türkiye’yi daha da ileriye götürecek ruh olduğuna dikkat çekti. Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’da, iç ve dış mihraklara ödün verilmeyeceğini savunarak, tüm mazlum ülkelerin umudu haline gelen Türkiye’nin büyümesinin devam edeceğini

Gemlik Belediyesi Engürücük Mahallesi Şehit Öğretmen Etem Yaşar Meydanı protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerimiz tarafından hizmete açıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini ve Şehitlerimizi Anma günü etkinlikleri Gemlik’te de iç ve dış mihraklara inat coşkuyla geçti. Sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtında Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Çelenk Koyma töreni düzenlendi. Günün Anlam ve Öneminin belirtildiği konuşmaların ardından Şehitlikte organize edilen ikinci törene geçildi. Burada okunan duaların ardından, şehit aileleri ve protokol üyeleri şehitlerimizin mezarlarına çiçek ve karanfil bıraktılar. Büyük Kumla Mezarlığında da saygı duruşu etkinliği gerçekleşti. Şehitler günü Gemlik Belediyesi Şehit Öğretmen Etem Yaşar Meydanının açılış töreni ile devam etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …