Home FOTO GALERİ AMBALAJ ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

AMBALAJ ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

- Guncellenme Tarihi: 18 Mart 2017 12:31
3 min read
AMBALAJ ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın geçtiğimiz yıllarda cam şişe ve elbiselerin geri dönüşüme kazandırılma projelerini hayata geçirmişti. Bu gün ise Plastik ve Ambalaj atıkların geri dönüşüme kazandırılması için sözleşmeyi İmzaladı.

İznik Belediyesi ile Sabanlı Çevre ve Halk Sağlığı Atık Nakliyat Şirketi arasında Ambalaj atıkların Geri Dönüşümü için 2 yıllık sözleşme imzalandı. Geri dönüşüm sözleşmesinde Sabanlı Çevre ve Halk Sağlığı Atık Nakliyat Şirketi sahibi Kerim Sabanlı, Çevre Mühendisi Banu Çiçek Solmuşer ve İznik Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Sinan Balcı’da hazır bulundu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın makamında yapılan anlaşmayla özellikle ambalaj atıklarının ekonomiye geri kazandırılması amaçlanıyor. Başkan Sargın ile firma yetkililerinin yaptığı 2 yıllık anlaşmayla İznik’in belli bölgelerine ambalaj atık konteynırları yerleştirilecek.

Tarih ve Medeniyet Şehir İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da” İlçemizde ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandırıyoruz. Konulacak konteynırlara ambalaj atıklarının ve geri dönüşebilecek materyallerin atılabilecek. Böylelikle kentimizin katı atık depolama alanına giden çöp miktarı azalacak. Bunun yanında doğal kaynaklarımızın korunması noktasında enerji tasarrufu sağlanacak. Proje kapsamında Firma yetkilileri okullarda öğrencilere ve halkımıza geri dönüşüm bilgilendirmesinde bulunacak. Çöpün taşınması ve depolanması da kolaylaşarak daha temiz bir ilçeye sahip

olacağız. Ambalaj atıkları Geri Dönüşüm Projesi İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Sargın, Projede halk desteğinin de çok önemli olduğunun altını çizdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…